• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Jag hjärtar inte hackamore

  Nu minns jag återigen varför hackamoret bara hänger och samlar damm. Red Aleccis med det idag och det var det sämsta valet jag har gjort på länge (eller iaf sedan onsdag förra veckan). Det var verkligen ingen höjdare. Hon är ju ingen dum häst utan det fungerar att "åka"; gasa, bromsa och svänga. Men that's it. Hon fokuserade inte på mig - jag fick ingen kontakt med henne? Hon tyckte det var mycket trevligare att kolla i skogen, inte på ett tittigt sätt utan på ett sätt där hon struntade i mig och passade på att göra det hon kände för.
   
  Det var det tråkigaste och jobbigaste ridpasset på länge. Jobbigt på ett mentalt sätt. Jag är för det första förkyld och det ganska ordentligt, men det värsta var att det inte gick att RIDA och det gjorde mig lite frustrerad men den känslan var jag tvungen att skjuta bort så det var otroligt påfrestande att inte kunna göra något alls egentligen.
   
  Nej, detta hemska äckliga hackamoret kommer nog få fortsätta hänga och samla damm tror jag. Imorgon blir det återigen bett i käften och då ska vi ta tag i ridningen och fortsätta där vi slutade igår och så skiter vi i hela dagens ridning. Ärligt talat så längtar jag faktiskt upp på hennes rygg imorgon för att ÄNTLIGEN kunna rida igen.
   
   
  Sen är jag djupt tacksam över att Marielle kunde ställa upp och hjälpa mig med Pärla idag. Inte för att det egentligen var "hjälp med Pärla" utan det var ju den andra som behövde lite stöd av Pärla men iaf. Jag hade inte kunnat göra det själv och behövde hjälp och förutom att det gick bra och bättre än vad jag trodde det skulle göra(!) så hade vi även lika trevligt som vanligt.
   
  Sist ut för dagen var hingsten och vad ska jag säga? Han fixade båda uppgifterna han ställdes inför och vi börjar tagga inför lördag! Bara en dag kvar med lite avcheckning och därefter är det lite uppladdning innan han ska visa vad han går för. Inga tendenser till dumheter idag.
   
  Nu är jag halvt död. Trots en pizza och en tupplur är jag inte kvickare i skallen. Uäääk. Snoret rinner stup i ett, och ögonen rinner direkt om huvudet inte är i upprätt ställning. GE MIG MIN FRISKA KROPP TILLBAKA.
   
  Jag har pga min form ändrat om veckans riddagar lite. Eller egentligen inte ändrat, utan valt att göra som tidigare veckor och vad som händer rent praktiskt då är att jag rider alla tre imorgon, tre (inkl hingsten) på torsdag, "mina" tre på fredag, bara hingsten på lördag och alla tre på söndag. Ett ridpass mindre än innan, men annars ser det ut som tidigare.
   
  Men nu, nu tar jag ärligt talat och skiter i det här för idag.
  Njut av era friska kroppar och ta hand om er där ute. Hejhej!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.