• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Glad och nöööjd!

  Fyfan vad fin min storhäst var idag! :D Så underbar, fantastisk känsla - ÄNTLIGEN! Precis vad jag behövde och precis NU, när jag behövde det.
   
  Efter förra veckan var det nästan dags att boka en leverans till Finuds (hähähähähäh), men idag är hon äckligt dyr igen!
   
  Det jag skarpt ogillar är att det uppenbarligen måste hända något drastiskt för att jag ska kunna hålla fokus och rida ett helt pass. Någonstans på mitten kände jag hur något bara släppte! Hon spelade i mitt lag, och vi talade återigen samma språk. (Och det var inte igår vi gjorde det sist.)
   
  Efter att något lossnat vad gäller känslan, så gjorde även hästen en helt oväntad, men väldigt positiv, grej. När vi rider den här rundan måste man gå över en träbro som är max 1m bred (smal!). Bron är ganska ostabil då den bara är gjord av trä och det låter såklart när man kliver på den. I vanliga fall har Aleccis försökt vända när man närmar sig den, men hon har givetvis inte fått slippa undan. Istället har jag hoppat av efter att jag har fått fram henne en bit till och sedan lett henne över. Det har hon fixat okej, men hon blir lite "på" och springer halvt över en för hon får så bråttom. Idag stampade hon på, raka vägen rakt fram, rakt på bron och rakt över! Klockrent - och väldigt skönt för mig att kunna sitta kvar där uppe. Hon blev även lite extra glad och nöjd när hon hade kommit över, alldeles på egen maskin, hahaha söthäst.
   
  Sen var hon fin lite till och från, för efter lite skritt var hon tillbaka som vanligt en kort stund men det släppte snabbt. Hon har aldrig varit så reglerbar, och egentligen nog inte så ridbar, som hon var idag.
   
  Vi var ute i 1 h 25 minuter. Jag trodde inte det var så länge, så jag var till och med tvungen att kontrollräkna, men jo, så länge var vi faktistk ute. Inte för att det är så länge kanske, men det som gjorde mig förvånad var att det inte hade kändes såpass länge. Varför? För att puckopiloten hade lyckats hålla fokus och koncentrationen uppe hela tiden!
   
  Vad jag egentligen gjorde idag var att vara rätt tuff mot henne, men inte på ett elakt sätt utan på ett bestämt sätt. Jag är lätt "förlåtande" och ser mellan fingrarna mycket med hästarna och då står man bara och stampar på samma ställe och utvecklas inte. Idag var det halt direkt om hon låg på, försökte smygöka eller gjorde något som inte var vad jag bad henne om. Efter varje halt ryggade vi några steg, ibland ganska länge och ibland bara ett par steg. Var hon fortfarande på så gjorde vi så en stund och stod därefter still. Raka besked, klart och tydligt, men framför allt bestämt utan att för den skulle vara elak eller sur osv. Men det som jag tror gjorde nytta idag var att jag DREV igenom "problemen" - ordagrant. Jag hade aktiva skänklar och ja, drev helt enkelt igenom problemen istället för att försöka "bromsa bort dem". 
   
  Det som är basmat för någon annan är en ny knapp för mig. Jag längtar redan till morgondagens pass men då lär hon nog va lite tvär, för med all slowmotiontrav och galopp idag så lär hon nog ha lite träningsvärk efter att ha stått över en halv vecka.
   
  Nej, nu ska jag lämna det här. Men jag lovar att det känns väldigt bra just nu och nu är målet att minnas dagens ridning och arbeta efter det varje gång.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.