• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Faller för frestelser, JAG?!

  Det finns nog ingen som har sämre självdiciplin än vad jag har. Det är helt sjukt vad jag inte kan stå emot frestelser. Några exempel:
   
  En glad och pigg Pärlahäst - även om vi ska ta det lugnt eller har planerat ett seriöst pass kan jag INTE låta bli att busa, vara oseriös och bara låta henne dra några repor. Går absolut inte att stå emot.
   
  Snö och halt när jag kör bil - även om jag har dåligt med pengar och vet att soppan går åt äckligt fort så fort man gasar lite alternativt att man VET att det där körkortet är jävligt bra att ha osv så kan jag INTE låta bli att gasa på, kasta upp bilen och sladda. Går inte att stå emot den frestelsen. Är det snö och halt så bara måste man njuta av det!
   
  Gott (onyttigt) att äta - även om jag egentligen inte vill stoppa i mig det så kan jag INTE låta bli. Sötsuget tar över hela kroppen och man handlar utan att egentligen veta vad man gör. (Behöver jag nämna att jag alltid mår skitdåligt efteråt och "ångrar mig". Lite som en bakfylla ;) haha!)
   
   
  Inte för att det kanske är samma sak men en annan otroligt dålig egenskap jag besitter är att när jag blir arg/besviken/ledsen eller dylikt så kan jag ta ut det på fel sak/person. INGET populärt, vill jag lova! Men igår lyckades jag faktiskt styra det lite.
   
  Medan jag och Pärla var ute och så levde resten av gänget rövare inne i stallet. Jag vet inte vad de höll på med, men det brakade och levde. Det hördes på håll och vi närmade oss stallet då vi kom tillbaka. Älskade Pärla märkte det också och gick in i någon mamma-roll. Hon muttrade sitt gnägg ett par gånger och kände väl att det där inte var riktigt okej. När jag kom dit (skyndade givetvis) så stod de som två fromma lamm och det syntes absolut ingenting av deras tidigare hyss. Men det är klart att jag blir sur när de inte kan bete sig! Det har de ju gjort varenda gång tidigare i över två månader.
   
  Sen var det inget mer med det och allt var frid och fröjd. Men när jag skrittade fram Aleccis kände jag hur mitt humör ändå inte var vad det borde. Tilläggas bör att jag även var hungrig = ingen bra kombination. Men då tänkte jag faktiskt VAD är jag sur på och VARFÖR? Svaren blev att det inte var Aleccis och att det inte har något med det vi skulle göra. Så då kunde jag lägga det bakom mig och koncentrera mig på ridningen med - hör och häpna - bra humör och rättvis energi! Skönt när det faktiskt fungerar när man försöker tänka sig igenom och lägga det bakom sig som en liten mentalcoachning. :)


  Kommentarer
  Ellen

  Hej har nu bytt blogg så om du vill forstätta förlj mig och min fjording Astra så kan du lämna en kommentar eller förlja oss på bloglovin om det är seriöst :-)

  KRam1

  2013-03-12 @ 18:19:44 | URL: http://thesunis.blogg.se
  Josefine Pehrson

  SV; Tack! Hon är 139,5 cm hög ;)

  2013-03-12 @ 20:37:31 | URL: http://fantasias.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.