• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning: stor och liten häst

  Aleccis kändes över förväntan i början. Men efter lite galopp så svävade hon upp i det blå och stannade där(?). Så då red vi runt, runt, runt på en volt på en äng och så körde vi på tills det släppte någorlunda i båda varven. Det är en jäkla energi i denna häst alltså, och tyvärr var jag sent ute och hann inte rida så länge som jag egentligen skulle vilja därför gav jag mig när hon släppte i sidorna.
   
  Hur vansinnig blir man inte på denna kramsnö när man inte har snösulor på hästen längre?! Hästen blev en halv decimeter längre och jag fick hoppa av och bonka och slå för att få bort skiten emellanåt. Nu blir det lugnt ett tag framöver för mina hästars del.
   
  Aleccis, knappt en halvtimme innan vår lilla incident för femton dagar sedan. Snygg häst!
   
  Hingsten har skött sig samtliga gånger sedan han kastade av mig två gånger förra onsdagen, haha, och även idag. Så nu hoppas vi han är lika fin att rida på lördag då det inte bara är bortaplan; det blir dessutom många mil i transporten först och därefter både veterinärcheck och visning innan ridningen så han kan ha lite invändningar. I övrigt är han riktigt fin att rida den här lilla hästen! Ärligt talat trodde jag inte att vi skulle hinna så här långt eller att han skulle hinna bli så pass ridbar. Det finns bara en sak jag kan klaga på: hans storlek. Det hade inte gjort något om han var 1,5-2 dm högre faktiskt, haha (a) Då skulle jag hålla hårt i den lilla pållen! (Men då hade han ju inte varit godkänd hingst, och då hade jag aldrig ridit honom osv, osv. Håll tummarna på lördag!)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.