• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Barmark-planer

  Pärla:
  hoppa studs och andra kombinationer av småhinder
  mer galopp; både i tempo och längd
   
   
  Aleccis:
  galoppjobb; förvänd, samlad men även högre tempo (=jobba på ridbarheten)
  hoppa studs, använda bommar före och efter hinder, kombinationer mm - MYCKET hoppning; fast lite/lågt och ofta.
   
   
  Såg nu att det var väldigt lika för dem, i alla fall i ord. Även om båda ska galopperas och hoppas är det helt olika saker de behöver träna på/träna upp. Det är inte heller så konstigt att de ska galopperas och hoppas då det är hopphästar (höhö) men ändå. Pärla ska bli explosiv och vi måste få upp lite mer styrka i kroppen efter höstens vila och vinterns halvfart samt arbeta upp magmusklerna i hennes tjockishängmage ;) Därav studsen och hinderkombiantioner. Aleccis måste däremot kunna hålla sig lugn även om vi köttar upp tempot lite. Nu försöker hon sväva iväg då och då. Hon kan hålla ett lite högre tempo och fortfarande vara påverkbar och lugn i skallen men nästa steg alltså i lite högre tempo än det (när man närmar sig tävlingstempo) så rinner det över för henne. Det är inte heller någon nyhet att vi måste nöta massa hoppning så att det inte längre blir någon big deal. Även mycket hinder på raken tror jag skulle göra susen. På så sätt måste hon med och tänka och kan inte rusa iväg. Bommar före och efter hinder vill jag använda för att hon ska sluta kasta sig framåt över hindren. Hon måste hoppa mer - lugnt och metodiskt.
   
  Ingen av hästarna är vidare ung eller utvecklingsbar rent fysiskt men man kan ta det man har och försöka göra det bästa av situationen. Vad gäller Aleccis måste hon framför allt lugna ner sig och därefter kan man plocka fram det hon redan har i kroppen. Lirka, dra, tvinga eller locka - det märker vi.
   
  Nu är jag riktigt taggad på att kunna köra på ordentligt och arbeta mot planerna. Det blir kul att se hur lång tid det tar innan det blir resultat. Lite bättre styrka hos Pärlis, lite mer lugn i Aleccis. Det blir bra, det här! :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.