• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vad som egentligen hände på banan

  Pay & Jump, Sävsjö 27/6-13 med Pärla - 80 och 90 cm.
   
  I första starten kom gjorde jag rätt hinder 1, 2 och 3. Men till 4:an tappade jag galoppen, kände direkt att hon "försvann", eftersom hon inte var där hon ska va ridmässigt redan som det var, så var det kört. Jag försökte driva och rädda det på sådan väg vilket resulterade i att jag kom tillbaka till mitt gamla mönster där jag trycker fram henne steg för steg och när vi då kommer fram och det är fel avstånd så kommer vi inte längre. Kom över efter x antal försök och fortsatte. Kom över 5:an men vid 6:an tog det stopp igen. Båda dessa hinder stod mer eller mindre ur högersväng, ena på långsidan (linje) och andra diagonalt. Jag tappade henne. Vet ju att vänster är vår bra galopp, men här fick vi bevisat hur dålig höger galopp verkligen är. Måste jobba med den! Hinder 7 och 8 kom vi över och till det 8:onde hindret så kom jag tillbaka i den ridningen som tränaren visade/"lärde" mig i torsdags.
   
  På framhoppningen till andra klassen så flög jag av. Höll på att landa på bom och hinderstöd men klarade mig tack och lov från båda. Drog dock med mig en bom ner, men klarade mig från att ramla på den.
   
  I andra starten så hade jag bangat ur. Men jag gjorde rätt över första hindret och blev nästan förvånad över att hon hoppade utan att tveka. Det andra hindret stod mot solen och jag kände för varje språng vi närmade oss hindret att hon inte hade sett det. Hon brukar ju försöka komma in rätt på hindren och jag märkte liksom hur hon inte såg det eftersom hon inte försökte hjälpa till och anpassa sprången. Hon såg det i samma ögonblick som hon var tvungen att lämna marken och vi rev översta bommen rejält. Hon sparkade upp den och fick den under hakan. Men vi kämpade vidare och kom över tredje hindret. Men så var det den där oxern igen. Jag såg inget läge och kände hur galoppen liksom försvann. Två stopp och sen ner med bakbommen. Över kom vi men inte bra. Blev helfel och utan tryck och vilja mot nästa (linje, som sagt) så stopp där. Sen flöt det väl på bra resten tror jag. Har för mig att det inte blev fler fel? Trots sexan som vi hade problem med tidigare, sen rullade sjuan på och åttan kändes faktiskt rätt bra.
   
  Det är svårt att gå från ett ridsätt (som man har ridit i 6-7 år) till ett annat från en dag till nästa. Men det är ingen bortförklaring och jag tänker på det och anstränger mig verkligen. Men svårt, det är det!
   
  Bild från P&Jen i VRF, 6/6. Foad av Theresia Sandahl.

   


  Kommentarer
  Wilma

  Jag kan skicka bilder sen igår vill i ha de i fb chatten eller mail?:)

  Svar: Gärna via mail :) Tror det blir bättre kvalité på dem då :)
  vinna.blogg.se

  2013-06-28 @ 19:04:21


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.