• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Trött älskling!  Mycket galopp stod på schemat idag. Kvällsridning bland myggen - fan, va kul! Äsch, vi överlevde så varför klaga, haha. Började i skogen, skrittade och travade fram men sen var det i stort sett bara galopp som gällde förutom i nedförsbackar. Ner längs hela skogsgrusvägen, upp längs nästa och sen uppför hela långa "himlabacken". Att det gick segt den sista biten, där det var som brantast - men det gick! Hon är ju arbetshäst ;) Red lite lugnare bort (ner) till vändplanen, galopp upp till toppen igen och så skrittpaus på typ 10 min när vi tog oss nerför långa himlabacken igen. Därefter galopp, skritt nedför backen till byn, galopp där det gick (/inte var för hårt), lite lugnt nedför en till kort backe och sen galopp hela vägen bort till en brant nedförsbacke. Trav ett par hundra meter och så galopp uppför två backar till. Därefter lite trav och sen avskrittning vid hand. 1 h 20 min totalt och en väldigt svettig tant! :)

  Red även Aleccis efteråt (så himla skönt att kunna rida vid 21-22 i t-shirt utan att frysa när det inte ens är "bra" väder! Och så ljust med - lyx!). Hon var riktigt trevlig idag faktiskt. Fast när vi skrittade fram så höll vi på att gå omkull. Hon gick nära diket som vanligt och sen dök det upp ett rådjur som hade legat i det höga gräset som språng iväg. Aleccis blev väldigt överraskad och skulle röra dig snabbt fram/åt sidan men när hon gjorde det så gav underlaget med sig vänster fram då hon var för nära diket, och sen fick hon knappt något grepp även med andra framhoven så trodde vi skulle ner på knä där ett tag. Dock återfick hon balansen och kom upp på alla fyra igen (utan att få närkontakt med knäna i gruset) och sen var hon faktiskt ganska "normal". Hon gjorde alltså ingen jättestor grej av det. Vi tog bara en kort joggsväng i byn på typ 40-45 minuter. Men rätt trevlig ändå :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.