• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Så skönt när det vänder åt rätt håll - allt på en gång

  Min dag började inte bra. Ville inte ens kliva upp för jag var så trött. Tröttare än någonsin tidigare. Jag lovar, har nog aldrig varit så trött i hela mitt liv. Duschade, och höll på att somna, övervägde att sätta mig ner lite men kom på att då skulle jag bli sittandes och komma väldigt mycket för sent. När jag kom ut så ställde jag faktiskt alarmet på hela fem minuter, la mig i sängen och lyckades somna på det. Åt därefter ändå i normaltempo, borstade tänderna, pussade gubben hejdå - det gamla vanliga liksom. Började åka de ungefär tre milen till Eksjö. Jag låg lagligt hela vägen (eller ja, nästan, orkade inte sänka på ett ställe men ändå!). Var så himla trött, men ändå inte somna-bakom-ratten-trött. (Har aldrig hänt och jag tillåter det aldrig heller att hända!)
   
  Kom fram och satte mig i skolbänken. Trodde jag skulle somna for real. Okej att man brukar säga att man skulle kunna somna, men här var det farligt nära. Blundade lite diskret i omgångar och en gång var jag rätt djupt nere för då trodde jag att jag var hemma (i tanken) och så halvdrömde jag hur jag plockade fram köttfärs från frysen att laga senare. Blev rätt besviken när jag fortfarande satt i bänken... Har aldrig, aldrig någonsin varit så nära på att somna i skolan. Aldrig under alla år, alltså.
   
  Hua. Dagen var väldigt seg och långdragen. Höll på med mobilen lite (otrevligt, vet det men hur många gånger ska jag behöva höra om hur en jävla dieselmotor fungerar och jag kan redan det *morr* men jag sa "Det kvittar om jag håller på med mobilen för jag får ändå alla rätt på provet sen - jag KAN ju redan detta!" Trevlig.se Läraren krävde 100% rätt på provet sen, så det är ju bara att ge honom det, höhö.)
   
  Äsch, det var en väldigt jobbig dag fakiskt. Ansträngade som tusan. Kvicknade inte ens till efter lite mat. Men i slutet hade vi körkortsteori på datorn och då måste man ju läsa och fokusera iaf litegrann, och då blev det faktiskt något bättre. Men inte bra.
   
  När jag åkte hem sen så hann inte långt för då flög min vindavvisare av på höger framdörr. Givetvis vände jag och körde förbi en fyra-fem gånger för att hitta den (i två delar :(:() och plocka upp den. Sen åkte jag hem... Stod på lite mer så var lite piggare då. Hemma så råkade jag sätta mig ner och sen råkade jag lägga mig på sängen. Asbra idé, verkligen. Det var svårt att ta sig upp igen.
   
  MEN, poängen var att sen hade jag och medryttaren ett riktigt bra pass! Så det kändes mycket bra och det passet satt där det skulle. Vi skrittade fram, travade lite och rullade sen på i galopp på några olika ängar. Travade därefter utan stigbyglar (fin häst till och från, men inte hela tiden), och tog därefter galopp igen på en större äng. Jag ville nämligen ha in lite galopp för Pärlas del så det passade bra, plus att det är nyttigt att variera mellan lätt sits i hyfsat korta läder och nedsittning utan läder. Travade därefter mer, red igenom byn och sen lite galopp igen innan avtravning och avskrittning. Som sagt; nöjd! Dessutom är det himla kul att det går så bra för Pärla och Ida! Nu när jag har haft lite mer "ridlektion" så har det blivit jättestor skillnad. Vi var ute i 1 h 5 min.
   
  Efter att jag lagade mat så tog jag även en promenad (som givetvis avslutades med fika på Statoil, hahaha) med en kompis som jag har saknat ihjäl mig efter! Så himla skönt att komma ut och gå lite och snacka, mest trams, men ååååhh! Det ser jag som vardagslyx nu för tiden. Big like!
   
  Imorgon vägrar jag vara lika trött så jag ställer disken på standby och väljer istället att alldeles strax krypa till kojs. Välbehövligt!
   
  Pärlis och jag på framridningen i torsdags. Ida eller Lovisa som har fotat!
   


  Kommentarer
  Anni

  Sv: eller hur! Så fruktansvärt irriterande. Var precis det som hände mig i våras. Jag hade VRÅLAT oxer, och när jag är ett galoppsprång ifrån så rider en tjej fram precis bakom hindret. Hade inte en chans att svänga undan med min häst som springer som en jude. För att undvika att landa på ekipaget så hoppade han i stället över hinderstödet, snubblar till i landning, jag tappar allt och åker av. Hamnat under honom och får frakturer på tre revben, samt blir alldeles sönderslagen i ansiktet. Verkligen underbart! Var inte ett dugg arg efteråt....

  2013-06-10 @ 22:51:42 | URL: http://teamoveson.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.