• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Så BRA dag!

  Det har varit väldigt, väldigt mycket häst nu det senaste. Aleccis har gått på riktigt högt varv medan Pärla har fått ta "skiten" och tyvärr hålla sig undan, dock tillfälligt, då tiden har bråkat lite med mig. Den senaste veckan, om man räknar tisdag-tisdag så har Aleccis hoppat fyra gånger (yes, låter VÄLDIGT sunt... eller inte) medan Pärla har fått vila tre gångar (och så idag, men det är onsdag, men blir typ samma - för mycket!).
   
  Nej, ingen sund människa väljer att hoppa sin häst fyra gånger på en vecka. Men det har ju uppenbarligen jag gjort. Anmälde till tävlingen för länge sedan, typ nästan direkt när den öppnade för anmälan. Sen blev det aktuellt med hoppträning och nästan i samma veva skulle det vara gräs-P&J. Då kände jag att det nog inte var så ovanligt att man vill ha alla träningstillfällena och valde (inte pga andra såklart, lät som det nu) att helt enkelt köra hårt en vecka för att sedan ta det lugnare igen. Denna vecka har givit mig väldigt mycket och är värd det, men jag sätter nog mitt liv på att det inte kommer bli en lika "hoppig" vecka någonsin i Aleccis liv (iaf hos mig) igen. Engångsföreteelse.
   
  Pärla då, jo alltså. Skulle så jävla gärna ha ridit henne idag. Dressyr. Sommardressyr med sommarfet häst. Men ibland måste man prioritera andra saker som gör en lite extra glad och som inte händer så ofta. Offrade därför en till riddag idag och tog ledigt från hästeriet för en halvdag (efter skolan alltså) med en mycket god vän som inte bor här längre. Just idag var det helt klart rätt val. Så himla skönt att bara få va en inte-lika-svettig-som-vanligt (haha) stadsbo. Kunna strosa runt i några olika ärenden, svänga förbi en kvinna (som bl a är Pärlas förra ägare - och en av de som är äldre än mig som jag tycker väldigt mycket om, men tyvärr inte träffar så ofta längre) för att hinna "skvallra ifatt" lite och bara ha det allmänt trevligt i solen bland hundar, barn och bakverk! Drog vidare på en väldigt ohälsosam middag och sen tog vi bilen och åkte på snokarunda. Avslutade med att svänga förbi mina älskade hästar som inte verkade det minsta missnöjda. Åh, så fina de är! Vi stod och spanade in korna som levde rövare i hagen bredvid (åååååh - igen, varförvarförvarför tog jag inte med mig kameran?! De var så himla fina och busiga! Härliga djur, och de är så vackra!) och under tiden kom hästarna till oss med de där fantastiska blickarna. Vänliga, förväntansfulla (godis!) och så nöjda med tillvaron. De fick mat, insektsspray och givetvis nytt vatten. Imorgon blir det ridning av Pärlahäst, och Aleccis ska få en andra vilodag - det tänker jag lätt erbjuda hennes kropp efter allt det senaste slitaget som har varit betydligt mer än vanligt.
   
  Ser fram emot morgondagen. Sen blir det vanlig ridning blandat med massa bilar i helgen. Även det känns himla bra faktiskt. Skönt med lite variation ibland.
   
  ÄlsklingsPärl, P&Jn i torsdags, foto: Lovisa.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.