• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ridning

  Igår red jag Pärla barbacka. Vi tog det inte så allvarligt varken vad gällde tid eller ridningen. Ca 45 minuter i byn. Försökte dock rida henne vettigt och visst var hon fin i sidorna och sådär, men jag fick henne inte att släppa till helt med formen. Dock var som sagt vädret absolut på vår sida! Red i t-shirten och det var så himla skönt. Är ändå nöjd att jag faktiskt tog mig ut och red henne sådär på kvällskvisten. Myspys<3
   
   
  Idag red jag med medryttaren. Oh, idag är jag extra nöjd över alla tjejerna (I, P och A). Det började som en helt vanlig tur, ner mot skogen. Min plan var faktiskt att vi skulle träna på sitsen idag så redan efter framskrittningen slängde vi upp stigbyglarna. Det blev ganska mycket trav, även skritt (och en jäkla massa snack som vanligt, haha) och sen lite galopp på det. Jag har börjat ge medryttaren lite "lektioner" nu medan vi är ute och det är redan megaskillnad! Inte för att det på något sätt var dåligt förut, men nu är det liksom... skillnad! Förbättring och ja, det är kul när det fungerar.
   
  Tidigare har vi väl mest åkt runt en sväng men nu är det ridning som gäller. Planera ridningen, galopp från skritt, börja känna rätt galopp, tänka på sitsen, försöka göra halt från galopp osv. Tänka, och som sagt; planera. Mycket planering för att det som ska ske, ska ske NU - inte sen. Så det är jätteroligt att det fungerar!
   
  Vad gäller min galna duracellkanin så började det himla bra och lagom lugnt (jaja, alla får definiera "lugnt" som de vill). Hon var fin i början, men efter lite galopp vaknade hon till på riktigt. Näst sista galoppen var.. mindre bra, haha. Studsade rätt illa där uppe, över henne. Så tog faktiskt ner stigbyglarna av säkerhetsskäl. Gjorde om och då var det bättre. Sista galoppen var piggelin i början men sen blev hon sådär smarrig; power, men ändå kompromerad. Lyssnade på mig och låg kvar, men med ett sådant jäkla tryck. KÄNSLAN!! Travade sen av och var nöjda med livet, haha. Aleccis var inte ens svettig knappt! Bara precis under sadeln och gjorden. Vi var ute i 1h 5 min drygt.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.