• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ridning av Pärlahästen

  Kom inte iväg förrän halv nio på kvällen men det gjorde inget. Det var typ inga mygg eller knott ute, men en fin kväll, lagom varmt och solen sken. Mys!
   
  Red henne på LP och dressyrade. På dagordningen stod tempoväxlingar, övergånger och lösgjordhet. Började rulla på lite försiktigt. Fortsatte sedan med övergånger och tempoväxlingar. Blandade rakt och böjt spår, samt blandade alla gångarter med halter mest hela tiden. Flöt på fint. Gjorde även bakdelsvändningar och skänkelvikningar. Hon blev så himla fin! Riktigt trevlig och det tar sig, sakta men säkert. Är inte helnöjd med formen, men resten är okej. Hon är lydig, känslig och arbetsvillig och dessutom mycket mindre framtung.
   
  Som sagt, jättefin idag - tills... Det hände en liten incident och fråga mig inte hur men jag var inte med på hennes svängom och åkte i marken. Fast på fötterna, efter att ha klamrat mig fast bäst jag kunde ett tag, haha. Alltså - OFTA?! Helt sjukt att jag nu har åkt av både igår OCH idag, och inte nog med det - från PÄRLA dessutom?
   
  Det var iaf som att Pärla sa att "nu är vi klara för idag", vilket vi typ var också. Och efter den där incidenten så var vi båda helt ofokuserade så travade bara litegrann till och red sen hemåt. Fina, fina Pärlahäst. Idag ville jag ha ett pass där vi jobbade på men inte blev genomsvettiga (eftersom det var rätt sent) och det var vad jag fick. Upplevde det som att hon kämpade på, men ändå tillräckligt "lugnt" (utan att vara lugnt) så att hon inte blev så jättesvettig. Känns bra att det gick att genomföra ett så bra pass ändå, trots diverse grejer, haha. Vi var ute i knappt 1 h 10 minuter.
   
  Hade inte tackat nej till bilder från dagens pass, men det blev inget med det.
   


  Kommentarer
  Wilma

  Nu har jag skickat de.. :) Dom blev ganska suddiga.. :/

  Svar: Tack :D
  vinna.blogg.se

  2013-06-29 @ 12:13:10


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.