• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J Vetlanda Pärla och Aleccis 6/6-13

  Pärla kändes fin hela dagen. Glömde sporrarna men märkte inte av det öht. Hon var ändå framme och lyssnade bra tycker jag.
   
  Pärla, 80 cm: en oxer med plank under blänkte väldigt mycket, men jag vet inte om det har hon eller jag som tittade. Kom även dåligt på det hindet så stopp där, resten bra tycker jag. 4 fel.
   
  Pärla, 90 cm: här var hon jättfin! Vi fick framåtlägen överallt förutom mot åttonde hindret då jag började tänka på just det, haha. Så kom nära där men inte värre än att det gick. Är nöjd med den rundan! 0 fel.

  Pärla, printar 90 cm.
   
   
  Aleccis skötte sig bra. Var lugn även att vi var lite smått stressade och sådär. Det var dock svårare än jag trodde att gå sådär direkt från Pärla upp på Aleccis. Visst gör jag det dagligen, men den drygt halvtimmen det tar att byta häst gör visst sitt. Här var det mer "pang på" och det tog lång tid innan det kändes bra.
   
  Aleccis, 100 cm: hade dålig galopp mot första som vi rev, plus att hon var tittig på omgivningen. Eller rättare sagt ofokuserad på hindren och mer fokus på omgivningen. Är inte alls nöjd med rundan, tycker inte jag fick till det alls. Givetvis tappade jag henne ut från de båda sista hindren. Fick inte alls till det där vid, tyvärr. Vi drog på oss hela 12 fel på den rundan, och känslan var sådär.
   
  Aleccis, 110 cm: kortade lädren ett hål till och fick bättre balans, kom till bättre ridning även om den inte var bra, eller så. Efter första hindret var vi inte överens om vilken galopp vi skulle ha, men annars är jag helnöjd fram till och med hinder 7. Tycker det flöt på bra men så kom vi till den där "dolda" åttan där vi inte kom överens. Hon hann inte se hindret för att vi tjafsade. Jag ville en sak och då körde hon upp huvudet, då försökte jag få ner det och att hon skulle se hindret men i slutändan blev det bara skit. Hon såg alltså inte hindret och kunde inte hoppa när vi väl kom fram. Kom på det igen och då gick det bra, lät henne gå på mot kombiantionen som de hade lagt in (ett b-hinder alltså) som sista hinder. Kom stort och tyckte det kändes som som petade frambommen pga att hon sedan fick se ett räcke som hon var tvungen att hinna anpassa sig efter. 8 fel.
   
  Aleccis, väldigt suddiga printar 100 cm.
   
   
  Jag är verkligen jättetacksam för att jag fick så mycket hjälp idag. Men tyvärr så blev det någon missuppfattning av fotograf och kamera så det blev ingen film på sista rundan. Såååå himla typiskt då det var den som jag helst skulle vilja ha film på. Surt, surt, men sånt som händer och det går inte att göra något åt det nu iaf.
   
  Dagens bästa runda var Pärlas 90 runda, den sämsta var Aleccis 1m runda, näst bäst var 110 debuten och näst sämst var Pärlas 80 runda som egentligen inte var dålig, men vi hade en miss som kostade nollan.
   
  Förresten! Något som var så himla skönt var att 110 hindren inte kändes ett skit höga! Så himla gött! :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.