• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Regnridning

  Trots att det regnade ganska mycket så valde jag ändå att rida med sadel på båda. (Och 10-15 år gamla regnkläder som varken är tillverkade för ridning eller höll ute vattnet. Men ändå, bättre än inget och jag var säkert väldigt charmig i det där knallröda regnstället!)
   
  Började med Pärla och vi galopperade mycket. Hon var som vanligt; det tog en galoppsträcka innan hon blev sådär fin och framme som hon brukar bli när vi galopperar. Spetsade öron och höll igång bra, men jag underhöll ändå något för att hon inte skulle tappa. Det är mer motivationen som jag underhåller, än tempot faktiskt. När vi hade galopperat mycket i omgångar så kände man att hon började få det lite jobbigt. Det märks för att hon inte blir lika lätt fram, och vill sänka huvudet lite men hon försöker ändå rulla på likadant sen tidigare. Men så är hon ju arbetshäst också :) Är nöjd med henne. Vi var ute i en dryg timme. Tro det eller ej, men vi slapp de mesta regnet och sen tittade fram lite, lite sol mellan molnen. Värdefullt!
   

  Red därefter Aleccis och idag provade jag det tredelade igen. Vill så gärna kunna rida henne på det, men det är svårt. Hon blir en helt annan häst på det och jag har jättesvårt för att anpassa mig, tyvärr. Idag var hon dessutom jättetittig (vilket hon iofs brukar bli efter att hon har vilat men idag var det nästan extremt! Extremt jobbigt iaf...), och vi var inte riktigt överens den första biten, och lite till, under dagens runda. Jag började för övrigt att rida utan stigbyglar, men just idag var det inte heller någon bra idé. Efter hand tog jag iaf tag i problemet och bråkade lite med henne (hatar det, men kommer ingen vart av att mesa heller när hon inte ger sig) och det fungerade faktiskt! Så himla skönt ändå. Så det började pissdåligt men slutade ändå bättre. Jag ska fortsätta försöka rida henne på det tredelade för jag känner att det är hög tid att ta tag i det nu. Men åååååååååh vad jag vill ha en ridbana! Är inte lätt att försöka rida henne när man hela tiden kommer till/rider förbi tittiga saker (typ stenar, rundbalar, en pinne på vägen... - jätteläskiga och skitfarliga saker, jajamän). Även vi var ute i en timme, men vi blev desto blötare. Skönt att Aleccis inte är särskilt känslig vad gäller väder iaf :)
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.