• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lång hästig dag

  Sov länge och hade inte direkt bråttom ut så var inte ute förrän efter lunchtid ungefär.
   
  Red dem ganska lika; skogen, genom halva byn och sen dressyr på LP, båda 1 h 5 minuter. När jag skulle rida Pärla hade jag svårt att komma till ridning för jag fick håll igen och så fort jag får ont så blir jag sur/får dåligt tålamod. Så blev mest att åka häst. Sen fick jag ett samtal mitt i, och som om jag inte redan hade svårt att koncentrera mig så blir det inte direkt lättare av att de ringer folk och stör... Hela passet gick sådär, men det blev helt okej i slutet. Hon svarade dock bra framåt och det är det viktigaste inför imorgon.
   
  Därefter red jag Aleccis och när vi kom in på LP så skumpade jag runt lite utan stigbyglar. Försökte tänka på att ha henne rak där det är rakt, och sen att hon skulle svänga med hela kroppen (inte tappa utsidan) när vi svängde. Tog sedan stigbyglarna och rullade på i lite mer galopp och tränade lite till på att svänga. Avslutade med att rida längs långsidan och på halva kortsidan rida längs medellinjen i några "varv" för att på så sätt få med ganska snäva svänger och fortsätta sväng-träningen. Red därefter hemåt, och Aleccis var till och med finare än Pärla idag. Hon gjorde dessutom fina tempoväxlingar i galopp innan vi började runda av dagens tur.
   
  Åkte därefter och köpte broddar (och mjukglass!) samt tog en liten "rast" på någon timme och bara tog det lugnt i bilen (raggenpåstanhöhö). Skulle därefter brodda och tänkte att jag skulle vara smidig och göra det i hagen... Ehm, ja, vad ska man säga? Det kanske inte var den smartaste idén jag har kläckt men efter lite morr, "NEEEJ!", styrketest och mutande med godis, samt efter en ganska mör kropp efter konstiga ställningar och sega broddhål(!), så är nu alla åtta hovar broddade och redo för lite påfrestningar. Känns skönt att ha det avklarat iaf.
   
  Rastade därefter bilen en stund igen och styrde vidare mot där gubben låg och skruvade med sina bilar. Stod där och frös i två timmar och är nu snart klar för att krypa ner.
   
  Det var min dag det! Ungefär 7 timmars häst idag (var länge sedan det blev såpass mycket häst) och det känns himla bra. Har ju varit riktigt underbart väder hela dagen med så nu är jag nöjd och ändå ganska taggad inför morgondagen. Det kommer bli kul!
   
  Mellonie på gräsbanan förra året


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.