• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Körkortet 4 år

  Ja, idag för ganska exakt fyra år sedan så satt jag i en uppkörningsbil. Trafikskolans ljusblå v50, för att vara exakt. Klockan var strax efter åtta på morgonen. Solen sken, vi stod på McDonalsparkeringen och stämningen var trevlig. Inte särskilt nervös och definitivt inte spänd, konstig eller otrevlig.
   
  Jag fick göra den yttre säkerhetskontrollen, vilken jag också hade hoppats på då den är dels enklast (tack vare min gymnasieinriktning och intresse) och jag tyckte den gick snabbast/smidigast, och sedan bar det iväg ut på landsvägen och vidare upp på en grusväg. Inte vilken grusväg som helst utan av en slump hemåt, haha. Flyt! ;) Vi pratade New Forestponnyer då kvinnan som en knapp timme senare skulle godkänna mig växt upp med dem och jag hade ju min dåvarande Mellonie.
   
  Efter en vändning körde vi mot staden igen. Sen körde jag i staden och ja, rullade runt lite. Tyckte under hela tiden att det gick bra så först några hundra meter innan vi var tillbaka slog tanken mig att "Tänk om det inte är godkänt? Tänk om jag har missat något?" eftersom att det just hade känts så bra så skulle det vara väldigt tråkigt om jag hade gjort en så pass grov miss som skulle kunna kugga mig, utan att ha märkt det. Jag kände att det inte var lönt att bry sig mer om det eftersom det ändå i så fall skulle vara kört. Men när jag hade parkerat igen så sa hon att det hade gått bra och det var godkänt. Känslan!
   
   
  Nu sitter jag här, fyra år senare. Med lämp, teoribok och håller på att övningsköra för körkort till tung lastbil med tungt släp och bara ett halvår tills jag får ratta ett sådant ekipage helt på egen hand. Är så nöjd! Men det är inget jämfört med hur jag kommer känna om ett halvår! :D
   
  Att ta körkort ska man inte se som något frivilligt. Jag tycker det är en investering som näst intill ska krävas av samtliga. Så viktigt är det, och dessutom kan man ju alltid hoppas på att trafiken kan bli trevligare och helt enkelt bättre, även för dem som inte sitter i bil eller annat "inbyggt" fordon. Många cyklister, gående, mopedister, barnvagnister, rullatister osv skulle må gott av lite trafikregler.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.