• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträning idag

  Idag var vi på gräsbanan - alltid kul och nyttigt! Aleccis skötte sig väl till och från, bara det att vi hade snäckor som typ hängde på örat för att Lasse skulle slippa skrika, men den åkte ner hela tiden... Inte lite störande eller så. -.-' Tappade därför fokus på hästen ibland, men annars så.
   
  Började med att hoppa ett räcke, rakt före och efter. Hoppade därefter två hinder efter varandra med långa anridningar. Sen övergick vi till en bana. Alla hinder stod så att det blev långa anridningar och de flesta stod på tittiga ställen. Aleccis flöt ut till vänster på framförallt en oxer, men även två räcken. Tog några försök att få över henne över oxern, men de båda räckena var smidigare.
   
  Kom en gång till på banan och då bröt hon ut en gång till på oxern, men sen kom jag in i den ridningen jag letar efter och då rullade det på bra och kändes riktigt bra faktiskt. Avslutade med oxern igen och då gick det också bra.
   
  Måste tänka på att "sikta"/tänka lite höger, och mota vänstersidan, när hon blir sådan, och jag får absolut inte glömma att hålla om henne hela vägen. Men som sagt, när det släppte sen så kändes det även bra och det är ju det viktigaste.
   
  Bilden är från tävlingen i söndags. Fotad av Emelie Lindblad (http://lindblad.blogg.se/)
   


  Kommentarer
  Henny Vinlöf - blogg om tävlingshästar på olika nivåer!

  SV: Ja men precis. Det gäller hela tiden att skynda långsamt så man inte går för fort fram =) men det är svårt sånt där, en balansgång som så himla lätt kan falla isär...

  Tack för att du frågar! men det gick väl ganska bra, kunde ju varit värre... Slutade med en söndrig hjälm och hjärnskakning, men nu börjar jag piggna till igen =)


  Kul att det gick bra på träningen!

  2013-06-13 @ 23:04:24 | URL: http://hennyvinlof.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.