• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträning Aleccis

  Vi fortsatte lite i förra veckans tecken; få med hästens utsida när vi svänger/vänder upp mot hinder. Aleccis var antingen tillbaka och rätt fin, eller full fart framåt. Vi gjorde trettioelva misslyckade byten (nåja, försök till byten) från höger till vänster och när det inte går så blir det bara skräp av alltihop och då blir det väldigt svårt att rida vidare på ett bra sätt. Men tycker väl ändå att det gick skapligt i slutet även om jag inte är helt nöjd. Känner att jag inte riktigt hittar sambanden; när är hon bra och hur hittar jag det nästa gång.
   
  Vi hoppade lite upphöjda bommar på ganska milt böjt spår där det skulle vara tre språng mellan varje bom. Bara det var ju ett helt projekt. Fick inte till det och jag tyckte jag letade men även när jag fick till det (vilket var typ ett par gånger som det kändes BRA) så kom jag inte ihåg det till nästa gång och så blev det som att börja om från noll varje gång ungefär. La sedan in en liten studs/kombination med litet hinder, bom, hinder varannan gång och sedan lite olika hinder samt en linje där det skulle vara fyra språng.
   
  Gjorde dem först åt ena hållet och sen åt andra. Avslutade på fem hinder med lite mer höjd för att få börja känna lite på henne. Lasse sa att hon hoppar långt när det blir högre och det är ju ingen nyhet, haha. Han tyckte även att hon återigen var trevligare och lugnare, men det blev lite av och på idag.
   
  Jag försökte tänka på att komma ner i sadeln och hålla om med vaderna och det var nog bara två gånger tror jag som jag studsade till sådär illa och typ över henne så det var helt klart bättring på det!
   
  Ingen fotograf på plats.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.