• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppat idag

  Har hoppat med båda hästarna idag. Träffade förresten en asgrym tjej där och tyckte det var en kul idé att hon skulle få prova Pärla. Hon rider i vanliga fall betydligt lättare modeller av sporthästar/-ponnyer så det kunde ju vara roligt :) Sagt och gjort! Det var spännande att se hur bra ridning även följer med på andra hästar. De hoppade ett sockerbitshinder och en linje. Helt fläckfritt såklart. Var kul att höra hennes utlåtande om min gamla tant också, haha ;)
   
  Sen tog jag över och hoppade runt lite på 90-hinder. Pärla skötte sig bra, var framme och kändes inte så framtung trots att underlaget var väldigt upptrampat och djupt. Tappade dock fokus helt i en sväng och hittade inget läge på oxern en gång. Pärla försöka göra vad hon kunde, men det blev visst som att vi gick rakt igenom det, haha. Hoppsan. Försökte igen, men samma sak där - fann inget läge! Sådant stör jag mig på för börjar jag tappa bort avsprångspunkten så är det kört och då har jag svårt att hitta den igen. Efter att vi tog några språng på de andra hindren istället så flöt det på bra igen och så tog vi oxern igen. Sen vände jag på steken, höjde lite till och så tog vi den ett par gånger från andra hållet. Är nöjd med henne idag, men tycker det var onödigt av mig att kolla på omgivningen istället och därmed tappa fokus och läget. Måste skärpa mig med koncentrationen!
   
   
  Körde hem Pärla och tog med Aleccis istället. Ville verkligen korta lädren tio hål till, för hittade ingen balans alls i stgbyglarna. Det var lite samma känsla som på P&Jn när jag bytte häst likadant; gick från Pärla till Aleccis mer eller mindre direkt. Fann ingen balans och som en konsekvens av det så blev det ingen bra ridning. Rullade på lite utan stigbyglar för att komma ner i sadeln och det blev bättre, men inte helt bra.
   
  Hoppade runt lite, och anledningen är att jag vill känna lulla runt på en bana med henne. Lite "evighetsbana" och mycket riktigt så blev det bättre och bättre ju längre vi rullade på. Hindren låg på 1m-1.05m (räckena) och 1.10 (oxern). Vet att det inte är någon bra idé att höja egentligen, men det är ju inte förrän hindren kommer upp och blir just hinder som problemen uppkommer. Därav att jag valde att rulla på den höjden. Jag börjar hitta mer och mer knappar hur jag ska göra, men samtidigt så är det svårt att tänka på dem samtidigt och då blir det lätt att något glöms bort. Vi behöver verkligen mängdträna för att rida ihop oss mer, men det kommer väl så småningom. Är nöjd med henne iaf. :)
   
  Några av Aleccis språng.  Kommentarer
  Carolina

  Säga vad man vill, men hoppa kan hon! :)

  Svar: Ja, eller hur! Själva hoppet är väl vårt minsta problem - det är mer däremellan det inte alltid är så lätt :)
  vinna.blogg.se

  2013-06-18 @ 23:00:51
  Carolina

  Alltså jag tänkte mest på Aleccis bara för att förtydliga, men pärla är också jätteduktig haha :)

  2013-06-18 @ 23:02:14


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.