• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästarna idag

  Gick inte så bra idag... Spelar dessutom ingen som helst roll när jag rider för oavsett om det är sol så vräker det ner under tiden vi är ute. Kul, kul. Med båda dessutom. Men trots det så klarade vi oss ändå hyfsat.
   
  Började med att rida Pärla. Ingen av oss var särskilt motiverad på det dressyrpass jag råkade planera. Vi dummade oss mest i början och älgade på i lååångsam (Pärlahäst var väldigt sommarseg idag) galopp där jag stod i stiglädren á la ridskole-prova-på-jockey-style. Galopperade lite på en äng med, men sen gick vi in på LP och började. Puuh, vad jobbigt det var. Eftersom Pärla inte var särskilt sugen så fick jag mer eller mindre bära runt på henne där i början, men sen blev det faktiskt mycket bättre i slutet! Inte så bra som hon har gått, men ändå okej. Skönt när det går åt rätt håll iaf. Red därefter hem igen och hela alltet gick på 1h 10 min. (Hon går i stort sett bara pass på över en timme nu men ändå är hon smällfeeeet! :(:(:( blööö...)
   
  Dessa är tagna precis innan det började regna så japp, endast svett. Hon fick gå rätt hårt idag (också),
  men försvinner några kilon? Nej. Bokar snart fettsugning...!

   
  Aleccis sen var... Hon var sådär mycket idag. Väldigt, väldigt pigg och överallt och ingenstans på en och samma gång. Helt tokig emellanåt. Det är alltså ingen bra idé att rida henne såhär oregelbundet som det har blivit nu den senaste tiden. Hon vill ut och rida! Började ändå skapligt med tanke på hennes stress och överskottsenergi. Sen blev hon ganska trevlig och vi kämpade på en del i traven där hon blev mjuk, fin och ganska lugn. Men sen tog vi galopp uppför en liten backe (lugn galopp) och jag planerade framåt och såg inte vad som dök upp under staketet vid sidan av backen. Det gjorde inte Aleccis heller, förrän när vi var bredvid. Hon kastade sig vänster och jag hängde inte alls med på den vändningen. Gjorde som sist och höll balansen i tyglarna genom fallet (har blivit jätterädd för att bli trampad på sedan i vintras :( men även såklart att Aleccis kan springa iväg, man vet ju aldrig) så landade på fötterna och råkade dra henne i munnen... Ååh, typiskt. Inte ens ramla av "snällt" kan jag göra. Var ju bara att sitta upp igen men kul att man har förstört den backen nu så den förknippas med obehag... Väldigt kul. Red förbi några gånger och gjorde även likadant (galopp alltså) i andra varvet sen och vi kom ju förbi utan problem men hon uppskattde det inte.
   
  Sen var hon långt ifrån trevlig att rida. Så himla tråkigt. Försökte ett bra tag men jag inget vidare resultat. Bara korta, korta stunder. Sen försvann hon upp i det blå igen när vi vände hemåt och då tappade jag tålamodet (inte fysiskt) och vände om för att rida igenom henne på en volt. Red runt, runt, runt i mest trav och galopp och sen var hon faktiskt fin igen! Skönt. Men det tog sin lilla tid. Var ju såklart helt klart värt det också. Sen red vi hem. Förutom mina elakheter när jag flög av och höll i henne (oflit) så var vi kompisar hela tiden. Vi var ute i 1h varav större delen i regn såklart.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.