• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fundering om Veredus Carbon Gel

  Titta på bilden här under.
   
   
  Titta nu en gång till på bakskydden.
   
  Alltså, veredus är väl det märket vad gäller skyddtillverkning som har några av de mest nöjda kunderna (vad jag har förstått och efter mina egna, inte särkilt ansträngande, efterforskningar). De hyllas för passformen av skydden och att de både håller länge och är lätta att göra rent.
   
  Men... Vaddå passformen? Jag vet inte, kanske är jag bara ute och cyklar, men jag har funderat på detta förr. När jag har haft bakskydden på och lyft benet så tar själva styrkkappan  emot när hästen böjer på benet? Det kan väl inte bara vara för mig och min häst det är så? Jag tänkte att eftersom det är så populära skydd även internationellt (dvs kunnigt folk) så tänkte jag att de nog inte alls tog emot i sprången utan antagligen böjde jag väl benet på något felaktivt sett, eller intevetjag.
   
  Såg sedan denna bild och kollade lite extra noga på framförallt höger bak. Visst går skyddet emot vid ballarna? Så hur bra är egentligen passformen, eller är alla skydd, såhär? Är de verkigen så dåligt formade så att de hamnar emot i den vinkeln? Visserligen är de väldigt mjuka, men jag är inte särskilt imponerad av deras så kallade "fantastiska passform".
   
  Vad gäller storleken så äger jag både M och L i bak och har givetvis provat båda. Large passar bättre runt benet, men själva strykkappan är för stor. Medium däremot sitter bättre, men är då såklart smalare runtom. Det fungerar på yttersta hålen och det är alltså M jag använder. Fram har hon L.


  Kommentarer
  Retard Riders- Martina

  Jo visst är det så, att det tar emot. Grejen är ju att många hästar gärna "sparkar upp" ännu mer när det tar emot , vad jag sett/hört iaf. Det blir lite som en reaktion på det.

  Typ samma som när hästen fastnar, då rycker den tills den kommer loss istället för att stå kvar och lugna ner sig haha :P Konstig jämförelse men du fattar säkert haha :)

  Svar: Jaha :O Tycker det är rätt illa att de inte istället gör skydd som inte tar emot istället? Jävla hästfolk, haha!
  Lite kul att du jämför med just rycka när det tar emot, för Aleccis - som man kan tänka sig skulle få panik och stressa sönder, gör tvärtom! Kliar hon sig så att tygeln åker ner i marken och så råkar hon kliva på den (vilket har hänt när man vänder ryggen till). Då när hon tar upp huvudet och känner att det tar emot, så sänker hon det igen (och ibland håller upp hoven),helt kolugn tills man kommer och plockar loss det. Rätt härligt att se att hon just i den situationen är så stabil :)
  vinna.blogg.se

  2013-06-16 @ 21:56:14 | URL: http://RetardRiders.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.