• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Äckligt regnhelvete

  Hela denna dagen har varit rätt... sur? Började med en hemsk natt med alldeles för lite sömn. Hade förövrigt hästarna inne natten tills idag då Aleccis (dyngsur) frös. Så när jag hade fått sova litegrann så åkte jag ut och släppte ut dem. Sen sov jag stötvis en stund i taget halva dagen. Hade ju givetvis lyckats boka tvättid just denna förmiddag. Sämre uppladdning är svårt att få. Har känt mig rätt bakis, konstigt nog, eftersom jag inte dricker. Men sömnbrist och antar att det är vätskebrist sen gårdagen också som har framkallat denna känsla.
   
  Syster med kille kom förbi och umgicks lite, men sen slockande jag i soffan igen efter lite mat. Helt sjukt trött och sleten har jag varit idag. Bläää! Åkte ut på kvällen för att rida. När jag gick ut börjde det regna, och sen regnade det konstant (inte direkt lite heller!) under hela tiden. Alltså... åååh, orkar verkligen inte med allt regn! Red dressyr med Pärla i regnet. Började bra, men i samma veva som jag blev helt genomblöt enda in på huden så började jag tappa tålamodet och fokus = red med mer hand och hon blev stark. Hon började även stampa på hemåt och även då blev hon stark, så är väl inte jättenöjd med dagens pass direkt. Det enda som var bra, och faktiskt till och med riktigt bra, var vänster galopp. Just nu rullar hon på skitfint i den, men resten var inget att hänga i granen. Har ju satt lite högre krav nu och då vill jag gärna komma upp till dem med. Det tar sig visserligen, men det går långsamt. Vi var ute i regnhelvetet i lite drygt 50 minuter.
   
  I samma veva som jag blev genomblöt så bestämde jag mig för att skjuta upp Aleccis ridning... Det ger absolut ingenting att tappa tålamodet på henne vilket jag säkert hade gjort. Istället tog jag tid till att pyssla med dem, och innan de fick gå ut stod jag lääääänge och funderade om de skulla ha täcken över natten eller inte. Bestämde mig sen efter mycket om och men att ja, täcken får det bli. Vill inte ha frusna, sjuka hästar så bättre att ta det säkra före det osäkra. Rotade fram allting och slängde på dem täckena. Släppte sedan ut dem och det regnade lite fortfarande, men inte i samma mängder. När jag vände på klacken och gick ut så sken såklart solen mellan regnmolnen. Det kunde man ju ge sig fan på...
   
  Nu, någon timme senare, så är det uppehåll men ingen sol och då får alltså täckena sitta kvar.
   
  MAAAAAAAH, vad jag vrålhatar detta regnande på somrarna jämt! Jag vill inte ha massa äckliga täcken på hästarna denna årstid. Inte alls! Deras pälsar måste få vara utan lite med! De går ju ändå med täcken typ sept/okt-april/maj (i värsta fall), vilket även det är för mycket egentligen. Men så ligger det alltså till.
   
  Det är inte mycket som blir rätt och går bra just nu. Dygnets timmar är för få, vädret hånar mig (yes, jag tar det personligt), saker vi vill hitta på krockar, csn krånglar och skolan har jag tröttnat på (skolbänken*, inte resten), dessutom hinner jag inte heller rida som jag vill! Prioritera, brukar det heta. Men det verkar tamejfan omöjligt just nu. Tiden finns inte. Hoppas verkligen det skärper till sig i veckan och blir som vanligt igen. Jag saknar mitt vanliga, tidigare liv. *happyface, not*
   
  Älsklingspärla<3
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.