• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "Ny" ridning

  Efter jobbet drog jag ut och red. Började med Pärla och jag försöker prova den "nya" ridningen. (Samma mål kan man säga, men annan - bättre - ridning.) Jag har mycket kvar att läsa, och tar en sak i taget. Idag provade jag att sitta rätt i skritt. Ja, det är sant. Ridskoleridningen al á juckmodellen kan inte bli mer fel! Så den ovanan ska bort och istället ska där sitta en ryttare med kroppskontroll och med stor medvetenhet om sin inverkan. Så kul, men så svårt!
   
  Jag märkte ganska snart att Pärla var min "sitsträning" och Aleccis var..? Inte vet jag, men det var svårt att fokusera på det också tillsammans med de andra tusen grejerna och därför var det riktigt bra med en "sitsträning" innan för att ha bättre hum om sitsen.
   
  Iaf så red jag alltså Pärla i byn. Var noga med att spänna min rumpa/mage, men det var svårt att i övrigt vara följsam och inte bli passiv. Jättesvårt! Travade nedsuttet för att ha bättre koll på min kropp och mina muskler. Det sjukt roliga var att när vi travade en av de sista gångerna så kände jag hur hon sträckte ut och blev lång/låg, mer och mer för varje steg. Jag bröt ut i ett "ÅÅH, DUKTIG PÄRLIS!" För det var så himla fränt! Känslan<3 Det gick, äve om det var väldigt, väldigt lite så var det ett yttepytte steg i rätt riktigt. Det var inte bara min kropp som gick på högvarv, utan även hjärnan fick sig en omgång. Vad tufft det var att fundera ut hur jag skulle göra osv. Har träningsvärk i hjärnan nu ;) Nej men jag kände redan efter Pärlas tur att magen började kännas, dvs lite träningsvärk.
   
   
   
  Red därefter Aleccis och försökte fokusera på sitsen. Det gick bra i början och det var kul att känna hur vi tillsammans försökte göra det bra. Dock blir jag stressad av att hon blir så frustrerad på alla blinningar och flugor. (Jag blev även biten en gång!) Så jag ville helst komma igång i lite tempo just för att bli av med insekterna.

  Efter lite uppvärmning så gjorde vi de där wannabee westernvändningarna igen. Galopp - 180graders vändning - galopp åt andra hållet, på vanlig grusväg dock där den var lite planare i sidled. Mellan "vändplatserna" var det drygt 50 meter. Sedan la jag in halt eller galoppombyte mitt emellan ungefär. Var kul! Sen kom det några a-traktorungar som jag skrämde lite. Bara för att de kom så tänkte minsann inte jag avbryta vår övning utan fortsatte vända runt snävt. Det märktes på dem att de trodde det var hästen som var rädd för de stängde av sina fordon. Men vi fortsatte ju bara med övningen. Kan de ha, med sina livsfarliga pappa-betalar-maskiner! (HATAR a-traktorer!!!)
   
  Iaf så fortsatte vi sen. Gjorde även lite halter och idag var det hundra gånger bättre redan från början - kul! Jag märkte efter ett tag att jag hade fallit ur den där "nya" ridningen/sitsen, och det var svårt att återuppta den. Dock red jag betydligt mer med magen idag och det leder bland annat till "mjukare" knän vilket gör att jag inte studsar ur sadeln lika lätt. Måste tänka på det när jag låser knäna och börjar studsa -> spänn magen och ner i sadeln!
   
  Är iaf nöjd med båda hästarna. Det är extra kul att jag har hållt lydnadsfokus nu och det är redan bättre. Dock är det fortfarande störande att hon är så tittig. Pärla gick 1 h och Aleccis gick 55 minuter idag. Imorgon ska Aleccis vila och jag ska stressrida Pärla mellan mina båda arbetspass (delad tur).
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.