• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mina sadlar

  I brist på annat kan jag presentera fyra av de sex sadlarna jag äger. De andra båda, som inte är med, är endast dammsamlare och används alltså inte. Tre av dem tycker jag väl ändå är "okej", även om jag egentligen skulle vilja ha riktiga proffssadlar, medan den fjärde är en reservsadel som ändå är användbar men som bara används när de andra inte "duger".
   
   
  Sadel 1: tvåfärgad Lewa Ingolf som jag har haft i några år nu. Gammal och väldigt, väldigt sliten. Mer trasig än hel tyvärr, men tillräckligt hel för att kunna användas. Det är alltså sömmar som har släppt lite här och där. Det är den sadeln jag använde dagligen till både Pärla och Mellonie innan. Nu används den bara när jag hoppar Pärla.
   
  Sadel 2: det är min nyaste sadel men den köptes ungefär samtidigt som sadel 3. Märkeslös men har mina gissningar om att den kan härstamma från Hööks(?). Det är en allroundsadel som är lite mindre i sitsen (16,5") och den är lite dressyrbetonad. Jag trivs i den och rider gärna med den när jag rider mer "ren dressyr", även ut. Använder den mest (nästan bara) på Pärla.
   
   
  Sadel 3: Införskaffades i vintras/våras tror jag. Okänd märke men den har ett klart och tydligt "P". Har hittat väldigt lika Pfiffsadlar, men ingen identisk. Lite större i sitsen, tror den är större än 17" till och med. Egentligen för stor för min rumpa, men den har knästöd (eller vad det nu heter) och det var rätt trevligt att börja rida med. Detta är den sadeln som jag använder mest, det är Aleccis "förstasadel" och rids båda så är det denna hon har. Den används även till Pärla när vi rider "vanligt", galopperar eller något annat som inte har med ren hoppning eller dressyr att göra.
   
  Sadel 4: Reservsadeln. Har haft den ett par år och i början användes den regelbundet. Nu används den bara på Pärla när de rids samtidigt och Aleccis har förstasadeln. Dvs rider jag eller någon annan Aleccis  så har hon sadel 3, rider jag Pärla (samtigit) har jag sadel 2 antagligen, men kan även ha 1. Rider någon annan Pärla så har hon sadel 4. Jag har mina anledningar till detta. Just denna sadel är en märkeslös grej och trots att det är en sk "ekonomisadel" så har den inte ens levt upp till det. Läderkvalitén är urusel! Det är en av anledningarna till att jag ogillar den. Kolla bara på bilden på den. I sitsen är lädret "skrynkligt"/sprucket och där knäna vilar så har det släppt. Förutom det är den egentligen inte såå dålig som jag tycker, men den passar inte alls min rumpa så det är också en anledning till att jag inte tycker om den och alltså inte heller använder den (om jag inte "måste").
   


  Kommentarer
  Anni

  Jag lovar att dina sadlar är 2837151 gånger bättre än många "Proffssadlar". Köpte en ny till Colin för ett par månader sen. En prestige Versailles D, helt i kalvskinn. Kostade närmare 20 tusen med stigläder till. FRUKTANSVÄRD skapelse som dels ger mig en usel sits, OCH är obekväm. Enda positiva (och som uppväger det hela något) ät att den passar hästen perfekt. Men i övrigt är det en värdelös investering. Hade hellre ridit i Börjes egna "paket-sadel" som kostar en tusenlapp. Den är MKT skönare.

  Svar: Ärligt?! Ofta de är så långt efter i utvecklingen :S Under all kritik egentligen!
  vinna.blogg.se

  2013-07-06 @ 00:55:03 | URL: http://teamoveson.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.