• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lyfta på fötterna

  Hoppade med Aleccis idag. Det känns rätt tråkigt, men ärligt talat så har vi tagit många steg tillbaka igen på dessa tre vilo-veckor. Det kändes inte som det brukar (brukade) och en annan sak jag märkte var hur hårt det har tagit på mig med alla vägringar jag har bett Pärla om. Jag sitter skitdjupt i träsket och har svårt att lita på att vi faktiskt ska hoppa. Det är inte bara tråkigt och jobbigt, utan det frestar på att inte kunna lita på sig själv längre. Jag vågar inte lita på att vi kommer rätt, fegar alltså redan där, alternativt skickar iväg henne och kommer vi då stort så bryter hon ut.
   
  Rent konkret måste jag försöka lägga henne närmare, mota med vänster skänkel och gärna leda litegrann med höger tygel för säkerhets skull. Men sen har vi allt det andra kvar, dels det mentala men framför allt mellan hindren. Usch, det tog en bra stund innan jag hittade någon acceptabel ridning. Dock blev det bättre! Jämför man början med slutet så blev det ganska mycket bättre. Men vill ju kunna fortsätta där vi var innan sommaruppehållet...!
   
  Det som fungerar bäst på oss (hittills, av det jag har provat) är att rulla på. Rulla över hinder efter hinder. Det är så vi kommer in i varandra och hoppningen. Men oj, vad långt vi har kvar innan det går att lita på att vi verkligen kommer klara av det. Att liksom gå in på banan och veta "att" och inte "om".

   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.