• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Åskturer dagen till ära

  Regn, sa det. Åkte ut, gjorde allt klart. Det vräkte ner ett tag, fast av den mjukare varianten. Valde att rida Pärla barbacka faktiskt, mest pga vädret. Men när vi skulle ut så var det sol och blå himmel med några vita moln. Hade ändå både tjocktröja och höst-/mild vinterjacka och det var inte lite varmt vill jag lova! Kom åt henne bra till och från, men rätt som det var kom jag ur ridningen och försökte rädda med händerna = inget bra. Blev bättre i slutet igen. 1 h. Var ändå inte jättehårt, men ut och röra på sig fick hon göra.
   
  Det blev bra mycket mörkare med Aleccis sen. Kom även lite regn, fast inte alls så mycket. Lite utspridda droppar mest, men vad mörkt det var i skogen! Hade lika gärna kunnat vara skymning, fast det bara var eftermiddag. Det kom många åskknallar under tiden vi var ute. Både i följd och ensamma, allt ifrån höga, långa till smällar. Aleccis rörde inte en fena! Inte en enda reaktion! Det hade jag ärligt talat inte väntat mig. Men vad smidigt med en "åsksäker" häst, haha. Själva passet var vettigt tycker jag. När jag stod i galopp så var det nemas problemas. Det är alltid de där jäkla hindren som gör att problemen uppkommer. Störande.
   
  Började med att rulla på i trav, gjorde därefter tempoväxlingar. Övergick till galopp, kände på balansen nedsuttet, gjorde tempoväxlingar utan hand och hon lyssnar finfint på sitsen så länge min energi och kropp säger samma sak. Lät henne därefter ta "himlabacken" på några hundra meter upp = ett till perfekt tillfälle för mig att träna balansen. Hon tyckte det var lite jobbigt i slutet, latmasken. Skrittade bort till vändplanen, travade upp på toppen igen och skrittade nerför. Galopp ner till byn. Hit var det ett mycket bra pass! Men i byn blev hon rätt spänd och det var synd. Svårt att få igenom det jag ville helt, men var inte direkt katastrof heller. Blandade gångarterna, red över ena granngården hem och två gånger fick hon nästan panik ett ögonblick för att det plötsligt dök upp stutar som hon hade missat att se. Så slutet blev inte så jättebra vad gäller känslan.
   
  Hon har gått bättre de senaste passen, men det var inte asjättemegaskitdåligt så jag klagar inte. Lär ändå inte minnas detta passet om ett tag. Jag behöver generellt tänka mer på min inverkan på henne, och idag blev jag nog lite klen i hjälperna tror jag. Hon vill ha tydlighet och stabilitet men på ett fint och trevligt sett. Jobbar på det. Vi var ute i 1 h 5 minuter.
   

  Skritt nedför himlabacken (mindre än halva framför oss). Vi klarade oss nästan helt från regnet också. FLYT :D


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.