• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Varje dag

  Varje dag går, cyklar eller åker vi till stallet. Varje dag mockar vi, byter vatten och gör i ordning foder till våra hästar. Varje dag borstar vi våra hästar. Varje dag sadlar, tränsar och på vinterhalvåret även täckar vi dem. Varje dag rider vi; antingen en häst eller många. Varje dag, varje vecka, varje månad, varje år.
   
  Vi och alla våra ryttarkollegor runt om i landet, men även i hela världen.
   
   
  Jag kan knappt förstå det ibland. Att många fler än jag, också lägger ner timme efter timme i stallet tillsammans med hästarna. Vi är så många, och vi brinner verkligen för det vi håller på med. Vi och alla våra ryttarkollegor.
   
   
  Vet ni vad? - FYFAN VAD VI ÄR BRA. Ge dig en klapp på axeln, sträck på dig och låt dig vara nöjd och stolt, och känn dig duktig. Det krävs en hel del för det vi faktiskt "utsätter" oss för dagligen.
   
   
   
  Vi förtjänar så mycket bättre än att jämt bli överkörda och jämt bli hånade. "Ridning är ingen sport", "Hästar är hamburgare"; även det dag ut och dag in genom hela grundskolan. Som om inte det räcker så ska de platta till oss genom en enorm grupp på facebook. Ni vet vad jag menar och jag är trött på att bli behandlad som skit.
   
  Man kan inte kräva att bli värdigt behandlad, inte heller att bli omtyckt. Men vi kan vara nöjda med oss själva och med den sporten VI vet är en sport och för att VI vet vad vi faktiskt offrar för att leva vår valda livsstil.
   
  Tänk på det. Be proud.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.