• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Söndagen och lite allmänt skitsnack

  Min söndag blir ganska lugn. Ingen av mina hästar kommer ridas, men däremot ska jag rida hingsten och innan dess tänkte jag vara publik på P&Jn. Ska reta mig lite och jag tror jag kommer bli väääldigt sugen. Ärligt talat så hade vi nog kunnat vara med, men med tre skor (Aleccis hade dragit av/tappat en baksko, men det kvittade ju eftersom vi ändå bara red lite försiktigt på ängen och så får det bli tills hon får på skon igen) och andra planer så blir det inget med det. Dessutom så hade jag i så fall fått rida in (ca 1 h) och det känns inte så lockande när jag nu för tiden bara kör in (5-7 min). Hade det däremot varit plusgrader så att jag hade kunnat köra in henne så hade jag nog varit med trots att vi har haft lite andra planer egentligen.
   
  Sen blir det lugnt och fint, och tidig kväll då klockan står på 04.30 inför måndagen. Hellyeah! Jag tänkte göra ett seriöst schema att följa nästa vecka så att två hästar går/dag då jag bara hinner två innan AF-programmet. Det blir nog bra. Sen är det en till vecka med tidiga mornar, för att därefter blir en sovmorgons-vecka (08.00) och sen en tidig vecka igen. Och sen, vad händer sen?! Jo, då är programmet avslutat och jag kan lägga upp dagarna annorlunda (dvs rida under de ljusa timmarna utan att behöva gå upp skittidigt).
   
  Nej, men ärligt talat så är jag ganska nöjd ändå med tillvaron. Ganska. Det fungerar, humöret är bra och livet är rätt trevligt. Lite skillnad mot för några år sedan när jag hade suicidtankar (som det så "fint" heter. Står så i journalen t ex) och ville ta livet av mig tio gånger om dagen. Yes, den tråkiga sanningen. Men nu vill jag bara LEVA och det känns bra. Skönt att jag har tagit mig igenom den jobbiga tiden.
   
  Hur mår du - EGENTLIGEN? Visst är det så. Det är inte alltid man mår "bra", men när (om) någon frågar "orkar"/vill man inte gå in på det. Och när man dessutom inte vet varför, eller vad det är som gör att man inte är lycklig - varför då svara "det är inte så bra", på den frågan. Det är bättre att svara "bra" och sen går man vidare. Man blir inte djupare än en tesked och även om man ser glad ut, verkar glad och beter sig som man är glad - så är man inte det. Visst är det bra att prata om det. Inte alltid, inte för alla. Men man brukar säga så. Prata med någon. Prata, prata, prata. När det inte hjälper då?
   
   
  Man fastnar i negativa tankebanor, ser bara vad man INTE har och gräver ner sig allt djupare. Jag är bra på det. Se vad jag inte har. Jag har inte pengar, jag har inte någon "fin" häst, jag har ingen ridbana, inget ridhus, jag har ingen tränare, ingenting man "bör ha" om man rider, tränar och tävlar.
   
  Nu vet jag däremot att jag har en familj, mat på bordet och tak över huvudet. De kompisar jag har de står där de står, vid min sida. Även om man inte hörs varje dag så är det aldrig några konstigheter när man väl träffas/hörs. Jag är frisk, och hel! Jag kan både gå och springa, sitta, stå och ligga, jag kan vicka på tårna, nicka med huvudet och både se, höra, prata, känna och smaka. Jag sover om nätterna. Jag är bosatt i en kropp som varken är undernärd eller överviktig. Jag har en sambo sedan fyra år som jag älskar, och som älskar mig. Jag har körkort och egen bil. För att inte nämna mina fantastiska hästar! De är glada och nöjda, mår bra och JAG ger dem bästa möjliga livet som upplever de krav jag har för att tillfredsställa deras behov. Är det någon som BORDE vara lycklig, så är det jag. Och det är jag. ÄNTLIGEN är jag lycklig!
   
   
   
  Det handlar inte om att ändra i något man har, äger eller gör. Det handlar om att ändra hur man tänker och ser på saker och ting. Verkligheten finns inte. Den tolkas bara på olika sätt, av olika personer. Alla gör vi vår egen verklighet.


  Kommentarer
  Retard riders- Martina

  Sv; haha där ser man! Vilket datum?! :D

  2013-01-27 @ 01:12:38 | URL: http://retardriders.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.