• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Projektarbetet; några bilder

  Mitt projektarbete var min dåvarande bil. Det blev först en total flopp pga ett HEMSKT färgföretag som lurade på mig en värdelös lack. De sa att den skulle vara tjock, den skulle täcka och det skulle vara deras motsvarighet till Volvos "saffran". Färgen var jätterinnig, den täckte inte (inte ens efter tre gånger - och då gav vi upp!) och den var OREANGE!
   
  Såhär såg han ut när jag köpte honom. På mätaren stod det 53.000(!)mil, och ja, det tog väl ut sin rätt på bilen! Dock var han inte särskilt rostig faktiskt, utan lacken var mest allmänt kass, djupt skitig och solblekt = ingen höjdare på en röd (rosa) bil!
   
  Efter att färgföretaget hade lurat på oss deras värdelsa färg! Åh, vad arg jag var, och inte att förglömma både ledsen och ångerfull! Han såg ju ut som en halvdan vinterhäck, och så var det sjukt mycket rinningar då färgen dessutom var så tunn... Som ni ser är han OREANGE och inte saffran!
   
  Det tar timmar att maskera 10+ kvadratmeter bil med massa lister, hantag och andra småsaker. Usch, det helt klart värsta med hela arbetet! Dessutom behövdes det ju göras två gånger...
  Som ni förstår var jag långt ifrån nöjd, och köpte småbrukar (saffran och klarlsck) från Volvo i staden. Det blev ett tjugotal flaskor innan bilen var klar och då hade vi inte ens sprayat huven pga andra idér om den. Färgen kostade några tusen...
   
  Såhär blev han (och självklart med dörrlister innan han var helt klar)! Som ni ser är det ingen liten skillnadpå oreange och saffran - och ja, jag tjatar om denna saffran! Men det är en fantastiskt vacker färg! Allra snyggast är den i solsken. (Även andra baklysen, sommarfälgarna framåt vårkanten och standard för oss - dubbel toningsfilm så det blir riktigt, riktigt mörkt!)
   
  Sen... dödade jag den. Haha, det regnade massor runt studenten och natten innan jag tog studenten så körde jag i en jättedjup vattenpöl så bilen dog. Så luktade det bränd elektronik och det knäppte och levde i någon av boxarna (el, el, el... Hemska el överallt!). Motorn skar och jag sålde bilen till en bekant som bytte motor och sålde bilen vidare. (Vi lyckades starta honom några dagar senare med "våld" och njae, han var väl inte så himla glad direkt. Rök inte lite...!
   
  Vad har vi lärt oss av detta nu då?
  1. Töm inte sparkontot pga ett projektarbete.
  2. Handla ALDRIG mer av Colorama.
  3. ...Jag skulle haft Mellonie som projektarbete istället... Men då kändes det som en bra idé med bilen.


  Kommentarer
  Josefine Pehrson

  SV; Fantasias rygg är obekväm och spetsig överallt haha, dock liite mindre längre bak så där sitter jag när jag börjar få ont i röven haha!

  Guuud så bra att jag tipsade om analytics då ;D

  2013-01-12 @ 18:45:28 | URL: http://fantasias.blogg.se/
  Anni

  Saffran eller ej - det där kan vara det fulaste åbäke jag sett! ;D

  2013-01-12 @ 20:20:37 | URL: http://Teamoveson.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.