• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Och så var det det här med dressyr - på film!

  Jag är någon blandning av diverse olika typer av ryttare; skogsmulle ibland, hoppryttare ibland och något annat ibland. Men ren dressyrryttare, nej det är jag inte alls.
   
  Dressyr i sig har jag inget emot, inte alls! Däremot rider jag inte "ren" dressyr så ofta eftersom jag inte har någon ridbana och då drar jag mig för att försöka. Det är en stor grej för mig att rida ett helt dressyrpass på en äng - för det krävs enorm fokus och koncentration. Det i sig är något jag saknar, eller i alla fall har svårt för. Det är helt enkelt lite lättare att rida dressyr på en ridbana.
   
   
  Att kolla på dressyr på TVn är kul. Kanske inte mer än så. Jag menar hoppning är jättekul, medan trav är mindre kul. Dressyr är kul, med bra kommentatorer så man hänger med ordentligt. Men att däremot kolla på dressyr i verkligheten, på en dressyrtävling alltså, är så drygt. Det beror väl på att jag har svårt att koncentrera mig på ekipagen. Men det blir väldigt enformigt och långdraget. Ekipage efter ekipage rider samma sak, enligt mig många gånger lika fint och eftersom det är så "otydliga skillnader" mellan ekipagen så tappar i alla fall jag fokus och lite av intresset. Vem var egentligen bäst, och varför?
   
  När jag kollar på dressyrfilmer (återigen från tävlingar, eller programridningar) så kan jag inte kolla på hela. Det går inte? Istället hoppar jag fram och kollar några sekunder i början, och lite här och där kanske 6-7 gånger. Nej, det blir ingen vidare vettig helhetsbild - men det är verkligen en svaghet hos mig att jag tycker det är så drygt och enformigt med dressyr. Fina ekipage som går klockrent. Det "händer" inget liksom, inget mer än att det blir bra ritter. Annat är det i hoppningen minsann! Där är det både tempo och variation! :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.