• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Måste rida framåt

  Jag måste rida framåt med Aleccis. Måste, måste, måste. Det är en order; inte bara från tränaren (Lasse) utan även från försäljaren (ryttaren). Hon måste gå på framåt, jag får inte sitta och bromsa hela tiden.
   
  När jag själv kollar på filmerna från de få gånger vi har hoppat hittils, så ser det inte så fort ut som det egentligen är. Men om jag jämför med andra storhästekipage, så verkar det inte gå så himla fort. Så jag får väl tänka om där helt enkelt.
   
  Problemet är inte hastigheten i sig. Problemet är att när hon taggar till så blir hon okontaktbar, det blir okontrollerat och steget därefter är FARLIGT. Hon tar sådan sats framåt över hindren och sen stänger hon allt vad kommunicera heter.
   
   
  Återigen, det är okej att rida framåt - men inte förrän hon lyssnar i den hastigheten. Det går ju inte att hoppa i slowmotion direkt. Eftersom jag gärna ska hoppa henne var tredje dag (återigen vad Lasse sa), så har jag en liten tanke på att fortsätta morgondagens ridning, där vi avslutade dagens. Man får passa på medan marken är ridbar, helt enkelt. Jag funderar på att dra ner lite backar/dunkar och pinnar för att nöta lite. Det måste bli mer kontrollerat. Träna, träna, träna, träna, träänaaa.
   


  Kommentarer
  Malin

  Bloglovinbyte? :))

  2013-01-07 @ 00:02:27 | URL: http://redgisella.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.