• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mänsklig lögndetektor

  En dag förra veckan fick vi se en film där de tog upp mänskligt beteende i olika situationer. Alla har vi någongång befunnit oss i en situation där vi vet, tror eller är osäkra på om någon faktiskt ljuger. Det kanske bara är jag, men visst är det ganska frustrerande ibland? Det jag tyckte var mest intressant i denna film var i alla fall hur man ska tolka att någon ljuger.
   
   
  Först och främst är det viktigt att veta att vi människor bara har rätt i omkring 55% av fallen vi ställs inför. Det är med andra ord väldigt svårt att tyda om någon ljuger eller talar sanning. Vi har alltså lite, lite mer rätt än om slumpen skulle avgöra.
   
  Vi människor är väldigt vältränade vad gäller ansiktsmuskulaturen. Det är med andra ord helt fel "sätt", och ganska omöjligt, att försöka tyda om personen i fråga talar sanning genom att endast tyda ansiktet. Något som däremot är viktigare att tyda, är kroppspråket. Det är svårare att styra på samma sätt som ansiktet.
   
  Om möjligt bör man försöka att inte kolla över huvud taget på den man ska tolka. Det är mycket lättare att höra om personen ljuger eller håller sig till sanningen.
   
  Ett annat tips är att kolla efter hand-/fingerrörelser. - Det är ett tecken på att personen talar sanning.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.