• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Inte klappa hästen

  När jag skulle ta in hästarna innan nyår, vilket jag gjorde strax efter 21.30, så var de väldigt uppjagade. De travade till mig när jag ropade, men det tog inte många sekunder innan de drog iväg igen. Jag tycker så synd om min kära Pärla. Oh, hon blir så orolig. Det är ingen idé att försöka få med henne ner, så jag planerade såklart att ta med mig Aleccis ner och få Pärla på släptåg.
   
  Jag "fångade" Aleccis när jag gick fram till dem, då de stannade efter ett halv varv. Jag gjorde några halter bara för att se så att hon löd. Sen gick vi ner. Hon var också uppjagad men jag var noga med att inte klappa henne.
   
  Det var lite svårt att motstå, faktiskt. Men varje dag lär man sig nya saker och jag vill inte uppmuntra till otryggt betéende. Istället pratade jag med henne hela tiden, alltid lika lugnt och avspänt.
   
  Pärla följde med ner, men inte in i stallet. Hon stod där utanför och efter en stund "gav jag upp" hoppet att hon skulle gå in frivilligt och band därför upp Aleccis i "gången". Eftersom jag aldrig binder upp dem, och definitvt inte en uppjagad, något osäker, häst utan istället snurrar grimskaftet ett par varv runt översta plankan så var det alltså det jag gjorde även denna gång. Allt för att det ska vara lätt för dem att ta sig loss. Sen skyndade jag mig och tog Pärlas tyggrimma med kedjegrimskaft, tog på det fort som tusan på henne och krävde från första steget att hon skulle med in. Hon får för allt i världen INTE sticka med kedjan... Väl där inne gjorde hon en 360 och var påväg ut igen, och nej, hon fick som sagt inte gå ut så jag tvingade henne backa in igen. Sen var det inget mer med det, utan de skötte sig under natten.
   
  Skönt, då jag inte vet sedan tidigare hur Aleccis är med raketer. Hon är faktskt inte skotträdd, men det är ju även mycket blixtrar och så är Pärla vettskrämd.
   
  Klockan 02.45 släppte jag ut dem igen och som jag skrev tidigare så var de då väldigt lugna faktiskt, och gick raka vägen till maten och började äta. = "Bevis" på att de hade kommit till rätta igen.
   
  Ge oss snöö! Så det går att rida utan att det blir geggigt, och så att hästarna håller sig lite renare (: En sak är mina hästar bortskämda med; och det är utsikt! Tyvärr är det ingen fördel under nyår. Man ser och hör raketer runt gården åt alla håll och kanter. Men fint, det är det!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.