• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Halvfarten försvann

  I höstas/början av vintern så skrev jag att hästarna, eller i alla fall Aleccis, skulle gå på halvfart under vintern. Sen klippte jag henne (helt) för hon svettades någon kompiöst. Men tanken var aldrig att hon skulle gå "fullt".
   
  Vad är det jag sysslar med nu då? Jo, Aleccis går så nära fullt det bara går. Det enda som i stort sett fattas i schemat är mer planerad dressyr, hoppning och ridning på ridbana. Konditionsmässigt och ridning-antal-dagar är hon uppe i normalmycket. Det var aldrig tanken.
   
  Men jag får så dåligt samvete av att veta att hästarna står och inte får bli motionerade. Så oavsett vad jag planerar eller inte så rider jag likt förbannat, haha. Det tråkiga är väl att nu har jag satt mig i en småjobbig sits... Det är lättare att hästen går i halvfart och det rullar på så, än att man trappar upp det och när tiden sviker så "måste" jag trappa ner en kortare period på ett par dagar.
   
  Nu har jag hamnat i den där situationen som jag egentlien försöker undvika. De kommande dagarna är det fullt hålligång som gäller och jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att hinna med programmet, bowling och mat på fredag, kalas på lördag, PnJ-publik och hingsten på söndag, samt en ridtur med syster med pojkvän, helst tvätta innan helgen OCH alla tre hästarna. Jao, skyll mig själv. Antingen får jag skaffa några fler timmar dessa dygn, eller så... vet jag inte.
   
  Jag vill helst inte låta Aleccis stå dagen innan min syster ska prova henne. Det kan bli lite väääl "kul" (inte så kul) då, och ganska onödigt så det är inte så konstigt att jag helst undviker det. Problemet är bara att vi inte har besämt riddag än, så jag vet inte hur jag ska lägga upp ridningen. (Vilka problem jag har då.)
   
  Idag är det i vilket fall onsdag och det betyder hingstdag! Helst skulle jag vilja hinna rida alla efter det och tvätta (samt alla vanliga hushållssysslor) men vi får se vad jag hinner. Jussteja, jag måste komma ihåg att gå förbi optikern med glasögonen och även köpa något mer i födelsedagspresent.
   
  Dagarna rullar.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.