• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Film - Aleccis

   
  Jag klippte ihop denna efter att vi hoppade sist (7/1) och tanken var aldrig att ladda upp/publicera den. Det är därför alla språng är i slowmotion efteråt.
   
  Det jag ser när jag ser filmen är att mina händer likt f*rbannat inte är stilla och att de inte är så låga som jag borde ha dem. När jag väl sitter där känns det som de är i en bättre position än vad de bevisligen faktiskt är... Filmens ärlighet, säger då det. Jag behöver mer film på när jag rider!
   
  Det tredje och sista språnget vi tog är mycket mer framåt och ett klart flackare språng, där hon även tar i och hoppar långt. Anledningen är att jag tyckte att vi skulle komma lite långt ifrån och därför lät jag henne gå på mot hindret; för att komma närmre = bättre avsprångspunkt. Men på filmen ser jag att det inte hade blivit katastrof genom att hålla henne, så jag borde ALLTID försöka "hålla" henne (inte driva/jaga) mot hindren. Jag ser även hur jag börjar veva med händerna i samma språng.
   
  Som ni förstår är det jättenyttigt för mig att filma och jag sitter ofta, fler dagar och kollar igen, igen och igen. Ibland bara på benen, ibland bara på händerna, ibland bara på överlivet, ibland bara på hästens framben, hästens rygg, hästens bakben, hästens svans, hästens öron, ja men allt! Ibland upptäcker jag nya saker, ibland blir jag inte ett dugg klokare.
   
  Denna film har visat mig - återigen - att jag MÅSTE sitta tillbaka och inte jaga fram henne med händer och axlar, och så ska jag ha lägre händer. Träna, träna, träna.


  Kommentarer
  Tavlingsryttarinnor

  Hej! Kika gärna in och ställ frågor i vår frågestund! Kram

  http://tavlingsryttarinnor.blogg.se/2013/january/fragestund.html

  2013-01-13 @ 16:13:16 | URL: http://tavlingsryttarinnor.blogg.se
  Retard Riders- Martina

  Men duuu, shit vad hon ändrats! Går i ett mycket jämnare och lugnare tempo mot hindret nu ju. Bra jobbat :) Såg föresten att du köpt Aleccis hos Madde, Zeo är också därifrån ;)

  2013-01-13 @ 22:24:44 | URL: http://RetardRiders.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.