• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • En synd inom hästskötseln!

  Jag är helt och hållet emot att kapa, klippa, rycka eller ens frisera, eller för den delen ens borsta, LUGGEN på hästen. Det är stort "RÖR EJ!" över den, med egentligen ytterligare tjugofem utropstecken. Grr. Det är vansinne att röra den om man ska ändra den. Nej, den ska vara naturlig, helt stor och vildvuxen - det är INTE, och återigen INTE OKEJ att klippa luggen!
   
  En del kan det där med att ändå hålla den naturlig, fast på ryttarens villkor vad gäller längd, tjocklek osv, men det är faktiskt inte okej då heller. Men något som borde vara straffbart är att klippa luggen RAKT AV, så att den blir... rak. Det är aldrig, under inga som helst omständigheter okej.
   


  Kommentarer
  Joanna

  Jag tycker det beror på vad hästen har för huvud och kropp/hals. Lika väl som det kan se super snyggt ut kan det se ovårdat :/

  2013-01-17 @ 18:02:47 | URL: http://jcjumping.blogg.se
  Emmy

  Aaah, det är så coolt att se fjordingar, eller kallblod överhuvudtaget starta med "vanliga hästar"..

  Jag kör taxi.. :) Har jag inte lagt upp inlägget om det?! Har satt det på inställt, ganska läsvärt om man är nyfiken på vad en taxiförare gör om dagarna. :P

  Men åh, jag vill också jobba med hästar, skulle vilja ha det som heltidssysselsättning egentligen. Ska precis ta över ett stall nu, så kommer ha inackorderingar, men till en början drivs det kollektivt.. Får se var det bär av sen! :)

  2013-01-17 @ 18:10:53 | URL: http://mliandersson.se
  Ellen

  jag brukar fläta min fjordings pannlugg eftersom den är så lång! och är jätte jobbigt att tränsa då. men ibland brukar jag rida med utsläppt :)

  2013-01-17 @ 20:04:44


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.