• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning

  Aleccis. Jag började med henne idag också då jag ville hinna hoppa lite med henne innan det blev mörkt. Vi började med att värma upp genom att rida ett "varv" i skogen (25-30 min), och därefter lät jag henne hoppa.
   
  Hindren är, vilket syns på filmen, väldigt smala så de ser lite speciella ut. Minsta lilla luft under bommen gör att det ser ganska högt ut, men vi hoppade inga höjder. I och för sig ville jag ha hindren över knähöjd för att hon inte bara skulle plöja igenom dem.
   
  Hon förstod att det var hinder, även om de inte såg så "sportiga" ut, haha. Det syns inte på filmen, men hon drar verkligen på! Full faaaaart. När jag klippte filmen hörde man mig hela tiden efter serien säga "brrr" haha.
   
  Nej, men jag vet inte vad det finns mer att säga om det. Hon tyckte det var kul, och precis som "vanligt" (nåja, sist) så blir jag kvar i handen och i slutet åker jag med = har inget att säga till om. Det var som sagt första gången vi hoppade över skogshindren.
   
   
  Jag föredrar framåtlägen, istället för när hon drar på och så blir det att vi kryper in på hindret. Men för att få framåtlägen måste jag låta henne gå på någorlunda. Bara det att det går så fort då och så "stänger hon av" så det är svårt att få kontakt med henne när hon redan har börjat fokusera. Håller jag henne däremot mer mot hindret så lyssnar hon hela vägen fram... Men emellan gör hon inte det, oavsett vilket jag väljer. Träning ger förhoppningsvis färdighet!
   
   
  Pärla och jag red idag den mest riktiga-ridturen-liknande ridturen på länge idag. Hon reds ett varv runt flugebyrundan där hon fick trava en del. När hon väl fick trava var det svårt att bryta av. Hon sprang så gärna på. hon fick faktiskt prova på lite galopp och MUMS vad fin hon var. Hon höll ett bra tempo även i skritten.
   
  Det small ett par fyrverkerier när vi red. Hon stannade genast upp, höjde huvudet, spetsade öronen och tittade bortåt. Men ändå rörde hon sig som sagt i skaplig hastighet. Jag behövde inte alls sitta och driva som jag brukar göra. Tyvärr så var det en ganska uppstimmad (fast "lagom" i ridkänsla) Pärla som var ute på tur. Hon var svettig när vi kom hem. 40 minuter.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.