• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning

  Pärla: tänkte först bara skritta en lite kortare sväng. Enligt mitt lilla "schema" så är det vil-dags för henne, men hon ska stå imorgon, så därför så red jag en sväng idag. Vi skrittade först och sen red vi lite på ängen. Blev hon taggad av det eller? Haha, älsklingshästen. När hon vänder på en femöring (trots mitt försök att göra en rund, lagom stor volt) för att hon tror att hon ska få ge full fart tillbaka längs ängen så kan jag inget annat än att skratta. Hon gör mig alltid så glad! Samma sekund jag sätter mig på hennes rygg blir vi båda tio år yngre.
   
   
   
  Aleccis: Jag kände faktiskt inte för att hoppa idag, även om det nog är dags att göra det igen. ("Kände inte för..." är egentligen fel, för det jag inte orkade var att fixa med hinder.) Så vi red "ut" helt enkelt. Jag tyckte det var dags att introducera vår långa, påfrestande backe för henne, då hon inte har fått känna på den än. Men först och främst värmde vi upp och jag tänkte på att hålla om henne och gissa vad?! Vilken skillnad! MAAH, vad sur jag blir att jag inte har upptäckt/vetat/läst/hört/någon har sagt det innan. Ibland så glömde jag dock bort att hålla om henne och genast så rann hon iväg för mig på ett eller annat sätt. Nu ska jag komma ihåg att hålla om henne alltid när jag rider framöver. Jag red på det tredelade bettet. Galoppen i backen gick bra, men vad tydligt hon visade när det började bli riktigt jobbigt för då ökade hon tempot. Tanken var att galoppera uppför två gånger, men jag tyckte det räckte med en gång. Sen red vi ner till byn igen och över dahsleda hem. En ridtur på 1 h 10 minuter - och en väldigt svettig häst!


  Kommentarer
  Elin

  Vilka fina hästar du har!:D

  2013-01-12 @ 16:36:24 | URL: http://slowmotionphoto.blogg.se
  Carolina

  Härligt att höra att du har börjat hitta lite fler "knappar" på Aleccis! :)

  Svar: Ja, det har jag! Men det går absolut både upp och ner. När det går ner händer det att jag tvivlar, ner det går upp är jag världens gladaste! :)
  vinna.blogg.se

  2013-01-12 @ 17:08:56


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.