• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning

  Pärla och jag red som sist; skogen och byn. Hon var okej, men inte "pang-bra". Vi fick lite snack-sällskap en bit, och därefter lossande hon bättre. Jag gjorde en del halter i början och sen hade jag svårt att få fram henne vettigt. Efter skrittpausen blev det som sagt bättre och sista galoppen var MUMS. Jag har börjat med lite mer övergångar och sådant nu. Det blir mer och mer "normalt", och vi har alldeles snart passerat igångsättningen och hon rids mot målet.
   
  Aleccis red jag på ängen. Det var som att rida i slush-ice, haha. Det blåste ganska ordentligt och hon stod igår; med andra ord var hon jäkligt pigg idag. Vi red fram och hon gick vettigt ändå. Men sen skulle vi galoppera och jao, hahaha, idag gick det inte alls. Efter ett tag tog jag stigbyglarna och hade bara en tanke; när jag har bestämt farten och hållt koll på henne så ger vi fan i detta. Hon lyssande ändå hyfsat bra tillbaka, men hon studsade bara runt i kanin-style. Så vi höll oss till trav och jag nötte mycket serpentiner och snett igenom. Till slut var hon JÄTTEFIN. Då kände jag att jag hade ett val. Antingen prova att galoppera igen, eller avsluta för dagen. Jag valde att avsluta. Det kändes bättre med tanke på att hon blev så fin. Hade underlaget och vädret varit bättre hade jag nog valt annorlunda. Det blev inget jättelångt pass, men skönt att avsluta med flaggan i topp iaf.
   
  De andra båda skötte sig, och ärligt talat är hingsten den lydigaste och mest ridbara just nu, haha. Pärla är halvseg ibland och gör väl sakerna lite när hon känner för dem. Aleccis är hyperpigg och inte så lydig. Så ja, hingsten är helt klart finast att rida just nu. KUL med sådan otrolig framgång med honom! :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.