• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Bryta systemet

  Hjärnan har olika system. Ett när vi lyckas, ett när vi misslyckas, och ett annat när vi bir nervösa bland annat.
   
  För att bryta systemet, och bryta mönstret, måste vi först bli medvetna om vad vi gör. För att sedan kunna göra tvärt om!
   
   
  Jag har ett exempel på ett invant dåligt mönster där vi ofta misslyckades. Ett mönster jag inte trodde ledde oss till dåliga resultat och sämre känsla. Sämre självförtroende, större tillit till mönstret och ännu sämre resultat. Vad jag menar är våra jobbiga ovanor - vilka jag även kallat höjdskräck i brist på annat - som vi tidigare alltid slogs emot när vi, jag och Pärla, skulle ta oss egenom LB:er förrut.
   
   
  Jag var orolig över att hon inte såg bakbommen och det skulle bli en fara OM vi nu skulle landa rakt i hindret. Därför "visade" jag henne alltid alla oxrar innan jag startade - MEN vad jag i själva verket gjorde var att tala om för mig själva att "här kommer vi stanna, eller här kommer vi ha problem". Dessa problem gav jag mig själv och jag i min tur gav dem omedvetet till Pärla. Ju fler oxrar vi vägrade ut oss framför, desto mer "visade jag henne dem" (dvs planterade allt i mig själv). Tilläggas bör är att vi aldrig någonsin hade problem med räcken, dem var det bara att höja och höja.
   
  När jag blev medveten om detta så bytte jag en dag helt taktik; "visade" inga hinder, och jag hade ett halvår tillbaka intalat mig att "HON SER BAKBOMMEN - skärp till dig!"
   
  Vad hände? Vi hade inte ett enda problem, och vi tog oss runt banan utan svårigheter, med en bom ner i andra starten. Jag vet exakt när detta var. Det är snart ett år sedan; 29 januari 2012, på en pay & jump på hemmaklubben. Trots ett genomgående undertempo, i framför allt första starten, finns det inte en tanke på att vägra. I vanliga fall brukar undertempo föda uteslutning, men nu spelar jag och min hjärna i samma lag.
   
   
  Tidigare i vintras, under slutet på förra året, sammanfattade jag 2012's tävlingar och vi har inte haft fler än 4 fel / runda och samtliga fel har varit nedslag. Vi har inte vägrat än enda gång på "riktig" tävling (dvs lokal eller regional). De båda stoppen vi har haft på klubbnivå har endast varit mitt fel och jag har tagit på mig dem helt och fullt, båda gångerna.
   
  TVÅ stopp på ett år - det är lika många stopp, plus fler, som vi tidigare hade i en start.
   
   
  Tänk på det kära vänner: vad gör ni - blir resultaten mindre bra? Gör tvärtom! Och glöm inte att andas.


  Kommentarer
  Ebba & Hannah ♥

  Hej! Kolla in våran nystartade blogg:
  http://greatponnys.blogg.se/ :)

  2013-01-22 @ 19:51:06 | URL: http://greatponnys.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.