• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Bästa dressyrpasset!

  Aleccis blev dressyrriden på ängen idag och W-O-W. Hon blev MEGAFIN!
   
  Ängen är upplöjd till 2/3 ungefär, så vi höll oss såklart på den tredje biten. Men eftersom jag har svårt att rida rakt, så höll vi oss vid plöjskåran och utgick ifrån den hela passet igenom.
   
  Först skrittade jag fram och sen skrittade vi i öppna och sluta fram och tillbaka. Så fort jag tappade fokus, eller hon blev övertaggad så gjorde vi halt och tog några djupa andetag. Allt för att behålla lugn och fokus. Sedan provade jag samma sak i trav. Längst upp och längst ner så gjorde vi volter och då kände jag hur tydligt det är att jag verkligen måste sitta mitt över henne och "mota" utsidan för annars flyter hon iväg direkt i sidled.
   
  Eftersom hon är pigg och känslig försökte hon fatta galopp i början, men sen höll hon sig och när jag fann en hållbar, bra sits så var hin fin. Vi gjorde hela tiden halt högst upp och längst ner, innan vi fortsatte med det vi höll på med.
   
  Efter traven övergick vi till galopp. Här red vi längs skåran, men med så små och runda volter som möjligt, i början inte riktigt så många, men i slutet var det volt, på volt, på volt, på volt. Hon var jättefin och även här var jag tvungen att sitta bra, för annars tappade jag henne i början av volten, utåt, men fångade hela tiden upp henne på "tillbakavägen". När jag lärde mig sitta bättre och liksom skjuta henne framför mig så var hon klockren. Det gick så lungt och sakta.
   
  Därefter la jag in ett litet "test". Skänkelvikningar, först i skritt och sen i trav. Detta för att testa lydnaden då jag visste att hon skulle försöka galoppera så fort jag snuddade henne med skäneln. Men hon fixade det bra, faktiskt.
   
  Efter skritt, och travandet så gick vi tillbaka till galoppövningen med volterna igen. Den var dels himla kul, men också så märkte jag tydligt att hon är svagare i vänstersidan. Det var nu vi började göra fler volter och efter ett par längor så var hon så lugn och galopperade i riktig slowmotiongalopp så en gång TAPPADE vi till och med galoppen - SÅ lugnt gick det. Då blev hon direkt lite... svårt att förklara. Inte stressad men hon blev nog lite frustrerad och försökte springa in i en ny fattning. Men istället gjorde vi halt, tog det lugnt och fortsatte sedan. Hon behöll lugnet och det gick bra. I andra varvet sedan så kände jag hur vi höll på att tappa igen, men då var jag med bättre och smackade lite samt gav lite, lite ben så var vi inne i samma rytm igen.
   
  I slutet av galopperna så gjorde jag en volt högst upp/längst ner och lät henne alltså rulla på i förvänd en liten bit, innan jag gjorde halt och bytte galopp. Ett vanligt byte ville jag inte stressa på henne, då hon blir jättestressad av dem.
   
  Vi travade av genom att låta henne rulla på rakt fram och så göra en mellanstor volt, rulla på rakt igen och likadant några gånger.
   
   
  Jag är JÄTTENÖJD. Vi kom någon vart, jag kände skillnad, höll fokus och hon var genomlugn och ridbar. Ett återkommande fel är såklart min sits som jag lätt tappar genom att hamna i framvikt, men också att jag tyvärr inte sitter över henne i volter utan skjuter ut henne = inte okej. Men med dagens övning känner jag OTOLIG skillnad och det är en anledning till att jag inte har varit fullt medveten om mina brister innan. Men idag kändes det övertydligt, både när det var fel - men framför allt när det blev rätt! Så kul! :) Med fram och avskrittning tog passet nästan exakt en timme. Dagens känsla vill jag ha oftare! :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.