• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Barbackaridning är en konst

  Jag har haft Pärla i över sex år. Vi har ridit otaliga gånger barbacka, men över dubbelt så många gånger med sadel. De senaste åren har det dock inte varit någon fröjd att sitta på henne utan sadel, tyvärr. Även om jag så småningom kom åt henne mer och mer, och lyckades rida henne bättre, så reds hon inte tillräckligt bra för att bevara alla muskler i ryggen.
   
  Nu har jag ridit henne barbacka, oftast varje dag (skritturer till mer "normalt", fast lugnt) och jag har inte en enda gång känt av att jag har gjort illa mig pga hennes ryggrad. Det är ingen hemlighet att jag inte alltid känner när hästen arbetar korrekt - men barbacka kan inte hästen fuska för det känner man direkt.
   
  När jag började rida Aleccis barbacka märkte jag dels hur hon mer elle mindre alltid lyfter mig och arbetar med ryggen på ett naturligt sätt, men framför allt hur jag hamnade i en annan sits barbacka. RÄTT SITS.
   
  Denna sits har jag nu tagit med mig upp på Pärla och helt plötsligt arbetar hon inte bara bra, utan jag sitter riktigt bra och kan både komma åt henne, hjälpa henne och känner allt. What a change
   
   
  Förr hamnade jag ofta lite i framvikt, medan benen bara hängde. Även om balans fanns i den sitsen, så var det ungefär bara det - inget mer. Idag vet jag att jag behöver sitta lite, lite längre bak, och absolut inte i framvikt, benen ska inte hänga, utan vara mer i en liknande form man har med sadel och stigbyglar. Den lilla förändringen ger väldigt stor skillnad ridmässigt. En enorm förbättring.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.