• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Trött, men humöret är bättre

  Yäääh! God dag, igen. Det känns lite som en ny dag för jag tog en kort tupplur/vilning innan. Så nu är jag fit for en bra kväll.
   
  Dagens ämne på "programmet" var jämställdhet - gick jag igång på det eller? Jo, det kan man väl säga. Haha, jag blir som en politiker, fast med fulare ord.
   
   
  Händer annars då? Eftersom jag är nyvaken är jag såklart hungrig, vilket jag iofs alltid är. Dagens smarriga måltid kommer bestå av blodpudding. Förr hade jag inget emot blodpudding; det kunde till och med vara gott. Men då gjorde vi en ganska grov miss och åt det hyfsat ofta. Det i sin tur ledde såklart till att vi åt "sönder" (som lyssna sönder, fast med mat. Hittar inget bättre ordval?), alltså åt det för mycket, så nu är det inte gott längre. I vilket fall så är det iaf det som serveras idag och oavsett smak så är det iaf nyttigt. Inget ont som inte har något gott med sig.
   
  Jag har kommit att tänka på en sak för några dagar sedan. Det handlar inte om mina hästar, utan tanken slog mig rent allmänt. Alla vet ju att hästar som får i sig för mycket näring (oftast i form av för "bra" grovfoder) skiter löst. Under vinterhalvåret är det dessutom viktigt att få hästarna att driva ordentligt så att de inte blir förstoppade/uttorkade. Vad händer då, rent praktiskt, om hästar äter näringsrikt foder under vintern?
   
  Bortse då från det sunda och vad som är "rätt och riktigt". Det är bara en undran jag slogs av härom dagen, som jag nämnde tidigare. Intressant.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.