• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tävlingsdebut med Aleccis - svar på frågor

  Martina - som finns på; www.retardriders.blogg.se gav mig ett par frågor att bita i.
   
  Jag har nog gått in på dem lite försiktigt men definitivt inte på djupet pga att jag är så velig! Frågorna lyder:
  "När och vart blir första tävlingen med aleccis? Höjder första gången? :D"
   
  Som sagt är jag fast i beslutsångestens tuffa värld. Men säkert är i alla fall att den första "tävlingen" blir nästa, eller nästnästa - beroende på när, och om, klubben (VRF alltså - anordnar) Pay & Jump. Första riktiga tävlingen är planerad i vår om allt känns bra osv. Plats vet jag inte, och inte heller datum är spikat för först och främst måste jag ha jobb (annars prioriterar jag Pärla med tanke på SM-kvalen). Jag har dock några favoritplatser och någon av dem med större utebana blir det näst intill garanterat första gången; Braås (dessvärre md mindre bra framridningsmöjligheter, dock stor bana och trevlig omgivning + trevliga tävlingar och så ligger det nära - omkring 5 mil), Norrahammar-Taberg (bra framridningsmöjligheter, stor bana, bra översiktsmöjligheter och en tävlingsplats jag gillar överlag) eller Vaggeryd-Skillingaryd (också stor bana, bra framridningsmöjligheter, bra tävlingar men något sämre översiktsmöjligheter när man går runt med hästen).
   
  När, var och hur det än blir så är en sak säker; tävlingsdebuten sker på en anläggning med en stoooor (ute)bana. Skulle det kännas skit vill jag ha mycket utrymme att röra mig på.

  PnJ-debuten blir alltså när det erbjuds i vår (jag kan tänka mig att det blir i slutet av februari alternativt i mars), och tävlingsdebuten äger rum på en stor utebana när ekonomin tillåter och förutsatt att vi är någorlunda redo.
   
  Över till höjder istället.
  Det är egentligen här jag velar allra mest. Ibland känner jag att första gången räcker det med bommar på marken, men sen känner jag att "varför det?", liite luft under bommen skulle nog inte skada för då krävs bättre ridning, balans, avstånd osv. Det första förslaget som jag har funderat på har varit att första starten ska vara över bommar, och andra starten samma dag ska vara på någonstans +/-80, kanske? Men sen tänkte jag att första starten borde vara runt 50-70 cm och den andra starten samma dag borde vara på hinder runt 80-90 cm för runt 90 cm krävs det ändå att vi vet var vi har varandra och det hade varit väldigt nyttigt, men det krävs ändå inte så mycket än att hon mer eller mindre kan kliva över. Men samtidigt vill jag inte stressa fram.
   
  Jag kommer inte bestämma mig förrän jag har känt på fler hinder, efter varandra, på någorlunda samma höjd för att ha en inblick i hur det är att hoppa en bana med henne. Troligtvis kommer jag vela över höjden till samma sakund som jag skickar iväg anmälan.
   
  Första riktiga blir (såklart) över 90 cm's hinder och andra starten över 1 m's hinder och då räknar jag med att vi är redo för det. Jag hoppas därefter på att slippa hoppa 90 cm's klasser så fort som möjligt, och istället starta 1+ m.
   
   
  (Men det kanske inte alls blir såhär när det väl är dags..? Shit, vad jag velar!)


  Kommentarer
  Retard Riders- Martina

  Härligt, det fixar ni! :) Är ju rätt skönt att gå ut på pay and jump på låg höjd innan man kör på rikigt.

  Haha på tal om Vaggeryd, Zeo var helt galen där? Har också alltid gillat deras tävlingsplats, men hon var totalt livrädd för travbanan som man ser i bakgrunden.. Så red med 8 fel i 1m, kunde lika väl vart 25+fel då hon var i varenda bom xD

  2013-02-08 @ 20:48:07 | URL: http://RetardRiders.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.