• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Svar på frågestunden

   Ellen - som finns på; http://allakramartilldig.blogg.se/
   
  Hur många år har du haft Pärla?
  Jag har haft (lånat) Pärla sedan 3 september 2006, och vi (min mor) har ägt henne sedan 25 april 2007. Jag har ägt henne sedan 19 juni 2012. (Mycket datum här, haha.) Hon har alltså funnits i mitt liv i drygt sex år.

  Vad är ditt mål med Pärla?
  Mitt mål med Pärla är att ha henne så länge det går, dvs göra mitt bästa för att hon ska få ett så långt (friskt) liv som möjligt. Den dagen hon börjar bli dålig väljer jag att ta bort henne. Jag vill inte att hon ska förfalla. Men det är förhoppningsvis långt kvar.
   
  Tävlingsmål är Fjord-SM så länge hon vill, kan, orkar och håller osv. Rent fysiskt är det inte så många gånger till, i värsta fall bara något år kvar. Även om vi inte kan starta SM så kommer jag ta ut henne på tävlingar (PnJs, CR, klubbtävlingar och avd B) så länge hon vill för hennes skull. Hon tycker det är så kul att komma ut och tävla och det vill jag kunna "ge" henne så länge hon vill.

  Favoritfärg?
  Brun, oreange, grön, ja det är väl de som är mina absolut favoriter. Grumliga färger gillar jag.

  Hur många år har du haft Aleccis?
  Aleccis köpte jag 28 Juli 2012, så än så länge har jag bara haft henne ett halvår.
   
   
   
  Moa - som finns på; http://zmurf.blogg.se/
   
  Vilken favoritras utav hästar är din?

  Favoritras och favoritras, men generellt gillar jag vältränade arbetshästar. DET är vackert! Storlek/grovhet gillar jag så jag skulle lätt kunna "komma undan" på denna fråga genom att svara fjording. Men jag har ingen erfarenhet av fjordingar. Jag har erfarenhet av Pärla, inga andra fjordingar. Så det är ju henne jag gillar. Nu säger jag inte att hon är unik för rasen; det är hon säkert inte, men jag har för dålig kunskap av andra induvider i rasen för att yttra mig. Men om jag ser en hage så får jag upp ett extra öga för vältrande grovisar. Men när de är överviktiga osv är de däremot inte intressanta. Länge var min favorit Welsh/Welsh Cob.
   
  Här är ett exempel på en häst jag tycker är vacker - en "typsik" vältränad grovis. Mumma! (Nordsvensken Turbo som tävlar upp tom MSV i dressyr med mål att få starta i globen.)
   
   
   
   
  Ofelia - som finns på; http://ofeliarombin.blogg.se/
   
  Vad är det svåraste beslutet du någonsin tagit?
   
  Jag är inte så gammal än och har tack och lov sluppit många svåra beslut. Så det tuffaste hittils var väl att ta tag i Mellonies försäljning. Egentligen var inte valet tufft då jag redan från början var medveten om det, men när det väl var dags var det ändå väldigt jobbigt. Och dagarna (allra värst nätterna) innan hon såldes var hemska. Det kändes som jag svek henne och "valde bort" henne, vilket jag ju också gjorde men det var inte hjärtats val... :(
   
   
   
  Anna - som finns på; http://mallards.blogg.se/

  Hur många hästar har du och i så fall, äger du dom själv? :)
  Jag har två egna och ja, båda ägs av mig. Innan Aleccis hade jag en new forest och även henne ägde jag helt och hållet själv och hon var också betalad helt och hållet av mig samt inriden och inkörd av mig. Starka känslor... Fina ponny. Jag har regelbunden kontakt med de nya ägarna och det går bra för dem (och något som jag är så otroligt glad över är att hon får fortsätta bo på lösdrift!) :)
   
   
   
  Matilda - som finns på; http://teamfour.blogg.se/

  När började du rida?
  Jag började rida vid 6 års ålder på ridskolan i stan. En termin hade jag uppehåll pga att jag inte trivdes så bra med de tillfälliga arrendatorerna (ridläraren och dennes respektive). Men snart började jag istället rida på en annan ridskola, men tiderna passade inte oss så bra så när det sedan blev andra ridlärare på den första ridskolan så fortsatte jag rida där igen. I totalt 8 år red jag på ridskola och därefter var jag medryttare på en hästgård. Därifrån fick jag även nys om min älskade Pärla! :)
   
   
   
   Tack för frågorna, och som ni ser så hänvisade jag alla bloggar då det ändå inte var så många :)
   
   


  Kommentarer
  Noomie Sundell

  Turbo är ju så mumma!

  2013-02-04 @ 13:57:49 | URL: http://lexx.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.