• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Staffan 1996-2006

  Vår fantastiska hund; arbetskompis och familjevän. Han blev inte ens tio år gammal när han rymde och blev påkörd. Det var en fruktansvärd dag och det tog veckor innan familjen var "som den skulle" igen. Tufft, otroligt tufft var det. Han var fräsch för sin ålder, älskade livet och hans största glädjeämnen var att få valla korna, leka med bollen och när glassbilen kom. Min första och enda hund. Han var inte "min" - han var familjens. Men han är den enda hunden som har funnits som familjemedlem i mitt liv och jag lovar att den dagen det blir en ny hund så har denna hund höööööga förväntningar och krav. Staffan, the one and only, satte ribban otroligt högt. Border Collie - bästa hundrasen, men jag skulle ALDRIG råda någon att köpa en sådan om de inte bor på landet.
   
   
  Han föddes på luciadagen, 13 decemer, och han hade åtta syskon. Uppfödarna döpte alla valpar till chokladsorter (t ex Japp, Mars osv) men namnen räckte inte till och Staffan fick heta just Staffan efter visan om Staffan var en stalledräng. Detta namn klädde honom riktigt bra och det har aldrig känts konstigt eller som något "fult" namn. Han var helt enkelt Staffan, end of story.
   
   
  Denna hund skällde aldrig. Han älskade att leta kattungar och var med när vi barn lekte med dem. Den översta bilden är när vi är på väg och ska leta efter kattungar. Förväntansfull hund! Det var en otroligt vänlig hund och ja, jag saknar honom. Jättemycket.
   
   
  Varje gång jag ser en lösspringande/bortsprungen hund blir jag alltid väldigt orolig. Känslan att veta att han låg där, i diket, var verkligen hur hemsk och jobbig som helst. Det vill jag inte att någon annan ska vara med om, och känslan gör sig påmind så fort jag hör något om en hund som inte är hemma eller där den ska vara. Ta vara på era djur och vakta dem väl, framför allt i löptider!
   
   
  Han låg gärna i skrindan eller punkan och drogs av oss. En typisk lekkamrat för ett gäng ungar. Han åkte alltid med min far i traktorn, även om det bara så var för någon minut. Han var en viktig del av gården. Det blev väldigt tomt efter honom.


  Kommentarer
  ebba

  fin blogg :)
  Allt bra ?

  2013-02-06 @ 14:39:56 | URL: http://eenilssonn.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.