• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sporrar

  Jag blir uppriktigt ledsen av att se ryttare som rider unghästar, framför allt riktigt unga hästar, med sporrar. Oavsett storlek tycker jag att det är allt annat än okej. Det ser så himla tråkigt ut och varför behöver man förstärka skänkeln när hästen mer eller mindre precis är inriden. Nej, det ser väldigt sorgligt ut.
   
  En annan sak jag också tycker är tråkig är när ryttare dagligen rider med sporrar. Till vilken mening? Jag som ändå har en skänkeldöv gammal, tung fjording (för att förstärka myten om att de är sega osv) använder inte (ens?) sporrar till vardags. Dock på tävling för att, just som jag skrev tidigare, förstärka skäneln. Jag anser att det behövs i tävlingssammanhang, men jag hade klarat mig utan dem. Mellonie tävlades också med sporrar. Givetvis inte från början, men sen märkte jag att de gav önskad effekt på tävling. (Jag längtar tills jag börjar tävla Aleccis och slipper sporrarna!)
   
  NEJ till sporrar:
  - på unghästar
  - till vardags
  - alltid när skänkeln inte behöver förstärkas
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.