• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • RODEO! :)

  Nu är jag seeeeg. Sju timmar i streck har jag varit ute i dag också. Först red jag och Becka, hon med Pärla och jag jobbhästen. Därefter hann jag faktiskt ta ut Aleccis på en sväng (återigen - VARFÖR ska jag skriva en sak, när jag sen gör allt i min makt för att det inte så bli så, haha?). Det var inget tufft eller avancerat; mest bara motion och för att hon skulle få komma ut och se något annat är hagens fyra hörn.
   
  Här tycker jag synd om mina hästar när de får gå i hagen 24 h/dygn UTAN att få komma ut och ridas, haha. Medan andra hästar inte ens får komma ut i hagen tillräckligt länge. Ujuj, vad olika vi tycker!
   
  I alla fall så var hon pigg (standardfras) och väldigt på. Jag hade gärna ridit mer och ridit igenom henne lite, men tyvärr så fanns inte tiden. Oavsett vad, så är det iaf skönt att hon fick komma ut en sväng.
   
  Sen tuffade jag vidare till hingsten. Idag provade vi något nytt! En ridtur där tre av deras fyra hästar fick följa med på en ridtur. En hingst, en valack och ett sto; alla olika både i sätt, storlek och utbildning! Den ena välutbildad, femton år, men inte riden på några år - dock "känd" som en studsig och bockande häst när hon blir glad, den andra en sex-sju årig valack, inte inriden enligt "konstens alla regler" men lugn och snäll, och så lilla hingsten som nu har blivit riden i omkring fyra månader och han är väldigt snäll och lätt den mest ridbara just nu.
   
  Jo, alltså denna välutbildade men småtokiga häst (haha) är TOLA! Hon fick fnatt och kastade av min vän så jag tog över. Alltså, det var läääänge sedan jag var med om sådana bockar, sparkar, delvis stegringar, kast- och slängar och allmänt sjutning av ryggen osv. Rena rama rodeon - och jag överdriver inte! Helt sjukt vad hon satte iväg och latjade hahaha. Glad häst! Jag red runt och bad om lite skänkelvikningar och lite lydnad, men inget avancerat då hon som sagt inte har varit riden på länge, och rätt som det var så gav hon med sig och gick jättefint. Den hästen har sådant jäkla steg, och det känns så himla väl att hon en gång i tiden (snart tio år sedan) var riktigt välriden. Aleccis känns som en spratteldocka i jämförelse med henne, men hon håller sig iaf på marken haha, sen om det är bra eller dåligt/tråkigt är en annan sak ;) Nejmen Aleccis är kränsligare så Tola kändes lite halvloj i början, sen var det iofs bättre. Det var i alla fall väldigt kul att få rida henne igen! :)
   
  Resten av turen gick bra sen, förutom en liten halkning som ledde ner på knä, men upp lika fort och det var inget känsloladdat eller så. Pga dessa incidenter (Tolas glädjeryck, alltså) så blev turen ganska lång, i tid. Men vi höll oss endast till skritt.
   
  Bus-Tola!
   
  Något som känns otroligt bra för mig, är att hela sex hästar är motionerade idag. Sånt mår jag bra av! :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.