• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ridningen

  Pärla kändes lite småslö (som vanligt) när vi skrittade fram, men sen blev hon piggare (också som vanligt) och hon var faktiskt himla fin att rida idag! Hyfsat ridbar, framåt och det kändes bra. 50 minuter red vi.
   
  Aleccis red jag på tredelat bett och med gramenen. Igår blev hon väldigt svettig så därför fick de stå inne i 3,5 timme (tills jag hade möjlighet att byta täcke och släppa ut dem igen). Är det något dem inte gillar så är det just att stå inne och glo. De är inga innedjur och jag ogillar skarpt de gångerna de blir så svettiga att de måste stanna inne och torka.
   
  Idag tänkte jag alltså att hon INTE fick bli svettig, så vi skulle ta det lugnt. Men eftersom hon var övertaggad och försökte ligga på (vilket leder till stress = svett) så tog vi bara en kort runda idag. Det var iaf en trevlig tur och jag längtar tills jag har möjlighet att rida på riktigt igen. Dessa "motion-utan-annan-mening-än-just-motion"s rundorna börjar bli ganska tröttsamma. Eftersom jag inte har haft tiden på min sida riktigt så har vi även hamnat lite i en ond cirkel. Jag syftar inte på ridningen utan energin hon lagrar.
   
  Ju mer man rör sig desto mer energi återfår man. Tänk då hur det blir när jag bara hinner rida mellan ca 30-60 minuter (och dessutom utan större ansträngning än att förflytta oss) = hon får mer energi, men gör inte av med särskilt mycket vilket gör att hon får mer och mer energi och hon blir bara piggare och piggare.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.