• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Optimal förstaponny?

  Om det finns en ponny som är den optimala förstaponnyn så är det helt klart Mellonie. Hon har inte gångarter för att gå dressyr-EM och hon har inte tillräckligt bra galopp för att hoppa EM. Men hon är den mest stabila och okomplicerade ponny som vandrar på denna jord. Hon är envis som synden och hon "tar ingen skit" om man säger så - det finns bara ett alternativ: du måste lära dig HÄST. Dessutom är hon väldigt, väldigt tydlig vad gäller kroppspråket och det underlättar såklart alltid, framför allt om man är ny i området. Ett exempel är att hon stod och vevade med ena frambenet när man höll i rotborsten - vad det betydde? Att det kliade under hakan såklart! Ett annat är om hon vinklade huvudet på sned mot dig; det betydde att man skulle gröpa ur skit ur örat. Tydligare kan det inte bli!
   
   
   
  Sista bilden är när hon ligger och sover. Helt utslagen och ibland drömde hon = benen "sprang".
  Sweet as sugar!


  Kommentarer
  Vera

  Fin blogg!

  2013-02-22 @ 19:35:56 | URL: http://jagponny.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.