• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Linus 1992-2009

  Vissa bilder tänker man inte på vilket värde de har förrän många, många år senare. Bilden under är en sådan. Den är så "typiskt" Linus. Han brukade lägga sig i min kanins hö och vem vet, det kanske gav honom känslan av att ligga ute i höet i lagården? Lagårdsmys, fast inomhus!
   
   
   
  Han fanns i mitt liv i sjutton år; från att jag var ett år gammal till arton år. Han var en otroligt viktig del i mitt liv. Jag saknar honom fortfarande, men nu kan jag minnas honom med glädje istället för sorg. Den katten hade en sådan stor betydelse för mig. Det var i hans päls jag grät när jag var ledsen, han fick va min huvudkudde ibland när jag sov (och hade gömt honom inomhus för att jag tyckte han skulle få sova inne - ajabaja!), han var min bästa kompis och han klättrade in genom fönsten 1,5-2m upp, även om det bara var öppet en liten glipa. Han hade lärt sig jama på ett fruktansvärt sätt så att man inte kunde låta bli att släppa in honom för han skrek så. Han kom när man ropade och han var bara kelig och ville gosa när HAN ville. Inte alltid med andra ord utan bara när det passade honom. Han hoppade upp i knät när man satt vid datorn och så skulle han såklart gå upp och mysa genom att "stånga" en på sitt kattdominanta vis. Han stod på tangenterna och han var mest i vägen just då. Men när han låg still i knät var det hööög mysfaktor. Låg han på någon av köksstolarna så hoppade jag upp bakifrån och klämde mig imellan så vi kunde dela på stolen. Sov han i sängen låg han oftast, helt utstäckt, i mitten så jag inte fick plats. Så mycket kärlek i en sådan liten kropp.
   
   
  Han blev sjuk, men levde länge ändå. Under våren 2009 drog han sig undan och dog av åldern. Det var tufft, men det var även väntat. Han var sliten den sista tiden. I mitt hjärta lever han dock vidare, fullt frisk och så fantastisk som bara han var. Min hjälte, mitt husdjur och min bästa vän under sjutton år.
   
   


  Kommentarer
  Ponnydressyr - Sara

  aw så gullig! förstår att du saknar honom :(

  2013-02-06 @ 00:02:11 | URL: http://ponnydressyr.se
  Retard riders- Martina

  Åh vet precis hur det är.. Min katt är nu 17 år och har haft henne sen jag var fem.. Dem sätter ju sig så långt in i hjärtat det bara går! Kommer bli riktigt hemskt när hon också lämnar jorden :(

  2013-02-06 @ 06:58:20 | URL: http://Retardriders.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.